Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

четверг, 9 июля 2015 г.

Театралізоване свято Івана Купала

   Коли земля  буяє цвітом і настає  найбільше зріднення всього живого з Сонцем, люди відзначають  Івана Купала - старовинне календарне свято.
   За народними уявленнями, в цей день відбуваються різні дива:  цвіте папороть, земля відкриває свої скарби, а сонечко спускається з  небес, щоб викупатися у річці.
    В селах: Великий Митник, Куманівці, Липятин, Думенки, Лозна, Сальниця, Марянівка працівники культури  гостинно  запросили своїх односельчан взяти участь у театралізованому святі Івана Купала, де присутніх вітали Купайло та Купайлонька, Лісовик з Лісовичкою, а чорти та відьми наганяли страху.
  Протягом свята звучали купальські пісні  та було проведено безліч різноманітних ігор та конкурсів.

    7 липня в міському парку ім. Тараса Шевченка також відбулося традиційне свято Івана Купала.
    Ще задовго до початку дійства парк заполонили митці нашого районну.   Були представлені роботи художників, зачаровували погляд роботи вишивальниць -  сорочки, рушники, серветки, різні прикраси -  намиста, браслети,сережки та інше.
    Всіх гостей свята розважали: жіночий ансамбль «Любисток» Великомитницького СБК, солісти - Дана Омельчкук, Оксана Соловей, Юлія Мединська, Вікторія Колесник, Анатолій Паламарчук та автор і виконавець з міста Хмельницького  Олександр Бобровніков.

     Але найбільше чекали хмільничани і гості нашого міста  Водяного та його чарівного дощу, який і окропив всіх присутніх.

    


А після дощу, з надією на  краще, мирне майбутнє запалили купальське вогнище, щоб вогонь  випалював  усе  зле і недобре та вселяв любов і красу в душі людей. 
  Та найбільшою окрасою свята була  Марена – зелена верба, прибрана стрічками та  квітами. Дівчата – красуні наламали собі гілочок від Мариноньки, щоб пов'язати на огірочки.
  На завершення свята ведучі Лариса Ковальчук та Юлія Надкернична  побажали всім глядачам, щоб  купальський вогонь очистив душу, а вода – додала сили  та дарувала  щасливу долю!


Комментариев нет:

Отправить комментарий