Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

понедельник, 17 августа 2015 г.


      14 серпня,  в рамках святкування 24 – ї річниці незалежності України працівники культури Хмільницького району взяли участь в обласному святі обрядових хлібів та дідухів «Народу вічний оберіг» в селі Білопілля Козятинського району.
    На святі були представлені обрядові хліби Валентини Занюк з
с. Куманівці, святкові короваї господинь Юлії Іщук та Наталії Гуменюк з с. Вишеньки, Світлани Сусол з с.Жданівки, весільний коровай господині Наталії Рак з с.Сьомаки, маковійський коровай, випікач «Сончата» та маковійська випічка господині Антоніни Корешкової з с. Думенки.        Антоніна Дмитрівна  Корешкова також представила на святі свої маковійські композиції, які складалися з українських оберегових квітів та трав: чорнобривців, полину, півників, грон калини, маківок, листків дуба, часнику, чебрецю, пастуших батіжків, любистку та іншого різнотрав’я. Майстри з села Курилівка Валентина та Леонід Ціховські показали на святі свої витвори – дідухи.

    Веселими українськими піснями Хмільницький район представив народний аматорський родинний ансамбль «Родина» Соколівського сільського будинку культури, керівник Євгенія Пальонко.

              Майстер клас з випікання обрядових хлібів провела  Дручинська
          Олена Францівна  та її доня Наталія з села Соколови
 

         



Комментариев нет:

Отправить комментарий