Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

вторник, 23 августа 2016 г.


   24 серпня Україна відзначить 25 – ту річницю незалежності України.
   Готуючись до цієї важливої для всіх українців події  та з  метою збереження народних традицій, що споконвіку були основою виховання патріотизму, шанобливого ставлення до рідної країни, гордості за державу, працівники районного Будинку культури та району взяли участь у  підготовці та проведенні  урочистих заходів, а саме:
         19 серпня День незалежності відзначалось в селі Уланів.
Територіальні громади  Великоострожоцької, Вишеньківської, Кропивнянської, Кустовецької, Лип’ятинської, Петриківської,
 Сальницької, Скаржинецької,  Рибчинецької, Сулківської, Уланівської сільських рад презентували свої світлиці, де були і запашні короваї і домашня випічка, ковбаси, варенички та інші смаколики.

         А на головній сцені відбувся святковий концерт під час якого
уланівчан та гостей вітали керівники району, а пісні та жарти линули від кращих колективів народної творчості територіальних громад району
         19 серпня в сільському  Будинку культури відзначила День незалежності і Лознянська територіальна громада, де представила виставку «Світлиці» та святковий концерт.
20 серпня відбулось відкриття оновленого після капітального ремонту клубу – бібліотеки в с. Слобода Кустовецька.
21 серпня – відзначила День незалежності Березнянська територіальна громада, де також була представлена виставка «Світлиці»,  дегустація меду із домашньою випічкою та святковий концерт.
22 серпня  відбулося святкування 25 – ї річниці незалежності України в м. Хмільнику, яке  розпочалося з підписання угоди про співпрацю між Слонімським районом республіки Білорусь і Хмільницьким районом та відкриттям Дошки Пошани.
А далі відбувся «парад вишиванок», який об’єднав район і місто.
Єдиною святковою  ходою колона пройшла  до пам’ятника Т.Г.Шевченку до підніжжя якого були покладені квіти.
  А біля районного Будинку культури всіх гостей  чекали на огляд святкових  районних  світлиць: Великомитницької, Голодьківської, Кривошиїнської,  Куманівецької, Лелітської, Лозівської, Мар’янівської, Порицької, Соколівської, Сулківської,  Терешпільської, Широкогребельської, Маркушівської, Жданівської територіальних громад.
         Після того, як всі світлиці було оглянуто, в районному Будинку культури розпочався святковий концерт  «Україна понад усе, вона єдина і неподільна».


23 серпня пройшли святкування 25 –ї річниці незалежності України у м. Вінниці за участю народного аматорського фольклорного колективу Сербанівського сільського клубу – бібліотеки, майстрів витинанки Дмитра Власійчука та Наталії  Камбарової,  а також виставка «Світлиці» районного Будинку культури.


Комментариев нет:

Отправить комментарий