Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

четверг, 21 ноября 2019 г.

"Мистецтво однієї родини" - виставка у Вінницькому обласному центрі народної творчості


Родина, родина - від батька й до сина,
Від матері доні добро передам.
Родина, родина – це вся Україна
З глибоким корінням, високим гіллям.
20 листопада у Вінницькому обласному центрі народної творчості  відбулося святкове відкриття  виставки образотворчого та декоративного мистецтва «Мистецтво однієї родини», де наш Хмільницький район з честю представила відома своєю творчістю родина Громових. Це – художник Михайло Громов, його донька, знана писанкарка – Інна Громова та онучка - Дарія Громова.


Гостинно і радо зустріли гостей з Хмільника працівники ОЦНТ. Вони з відповідальністю підійшли до оформлення виставки, розмістивши роботи у виставковій залі ОЦНТ так, щоб було зручно розглядати та насолоджуватись різнобарв’ям тематик та технік. Це і живопис , і художній розпис, і яскраві писанки та ніжні витинанки. Супроводжував свято цікавий відеоряд зі світлин родини Громових.
 Змістовними словами вітання відкрила виставку завідувач відділом збереження і розвитку народної творчості та аматорського мистецтва – Гричанюк Любов Кирилівна.
 До вітального слова була запрошена директор, Заслужений працівник культури України  - Цвігун Тетяна Омельянівна, яка підкреслила, що для духовного збагачення людини та виховання любові до прекрасного такі заходи важливі та необхідні. А провідний методист з культурно-дозвіллєвої роботи, поетеса  Жанна Віталіївна Дмитренко у віршованій формі познайомила всіх присутніх з авторами виставкових робіт.
Родину Громових приїхали підтримати рідні, друзі, колеги. Це директор та викладачі Хмільницької школи мистецтв , друзі-художники. Всі вони були запрошені до вітального слова. 
Чарівним співом та грою на бандурах порадували тріо бандуристів школи мистецтв, цікавий, змістовний виступ пролунав від Дмитра Власійчука, 
поетичними  рядками про прекрасне порадувала  хмільницька поетеса-аматор, методист районного Будинку культури  Оксана Гавура, щемливі слова подяки подарувала учениця Інни Михайлівни, а нині викладач школи мистецтв Козаченко Вікторія, привітав митців і директор Хмільницької школи мистецтв Андрій Франчук. 
Підтримали митців і земляки-художники: Володимир Дворецький та Олена Разанцева, також завітали на свято художники-вінниччани.

 А щоб цей святковий захід залишився в пам’яті, засновник народної аматорської кіностудії «Гіпаніс» Микола Андрійович Загородній фільмував  та фотографував цікаві моменти.
Михайло Якович та Інна Михайлівна Громові  , розчулені словами вдячності та виступами своїх друзів і колег, теж в свою чергу,  щиро дякували і працівникам Вінницького ОЦНТ і усім,  хто завітав на прекрасне мистецьке свято – відкриття виставки хмільницької мистецької родини Громових.

Виставка буде експонуватись у Вінницькому ОЦНТ протягом місяця. Всі охочі можуть доторкнутися до неповторного світу мистецтва і отримати масу позитивних емоцій.
                                                                        Методичний        кабінет

Комментариев нет:

Отправить комментарий