Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

пятница, 6 марта 2020 г.

« Під зорею Тараса 206 літ!»

        Кожному народові Бог дав величну постать, котра була б проявом його душі, його зорею…   В українців такою постаттю є Тарас Шевченко – Велетень Духу, український Мойсей, Пророк, Батько, Кобзар…
        Славетний Кобзар хотів бачити Україну вільною і незалежною, хотів справедливості та добробуту для нащадків, прагнув , щоб Україна була визнана усіма державами світу як могутня держава.
     По-народному глибинне шевченківське слово – то невичерпна скарбниця поетичної мудрості  й краси.  До Шевченка треба доростати всім життям. Його геній розрісся,  як дерево, простягнувши крону над віками. 
         З нагоди відзначення 206 річниці  від дня  народження Великого Кобзаря 6 березня в фойє КЗ «Хмільницький РБК» було оформлено  виставку робіт       « Під зорею Тараса 206 літ!» на якій були представлені  живописні картини  художників  Дмитра Власійчука, Михайла Громова, картини Василя  Гальчевського,    картини намальовані на склі завклубом  с. Клітенка   Олени Марущак, вишивки Ніни  Марківської       с. Порик -2  та  Ганни Мельничук с. Вишенька.

         В Україні і на всіх континентах світу  Шевченкові встановлено понад тисячу двісті пам’ятників. До них  приходять сотні тисяч людей, щоб віддати свою пошану Кобзареві

     І ми приходимо до Тараса, як до української святині, аби набратися снаги, очиститися перед неповторним світом його дум, пройнятися і причаститися великою вірою в «правду між людьми» і майбутнє українства.

Комментариев нет:

Отправить комментарий