Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

понедельник, 26 мая 2014 г.

Проведення звітного концерту зразкового хореографічного колективу «Джерельце» районного будинку культури


        17  травня 2014 року хмільничани та гості міста були запрошені на звітний концерт зразкового хореографічного колективу «Джерельце» районного будинку культури.    Святковий  концерт керівники – Олена Нагорна, Олександр Лукащук та їхні  вихованці,  присвятили 200 - річчю від дня народження Т. Г. Шевченка, 70 – річчю визволення Хмільницького району від німецько – фашистських загарбників та 69 – й  річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.      
       Розпочалося свято хореографічною композицією « Моя Україна».     
 Всі присутні поринули в чарівний світ, адже  програмні танці у виконанні  молодшої групи:
« Полечка»;
«Вишивальниці»;
«Ляльки»;
«Бджілки»;
« На пташиному дворі»;
- середньої групи:  
 « Козачок»;
« Іспанський танець»;
«Подільська кадриль»;
« Вальс»;
« Дикі танці»;
-         старшої групи:
« Вітерець»;
«Закарпатський танець»;
«Івана – Купала»;
« Плескач» і т. д. (всього  було виконано 31 танець), захопили глядачів  своїми  хореографічними композиціями, в яких відображалися життя та побут українського народу, світ природи і людини, культура народів інших країн, сучасні мотиви та екзотичні композиції.
    Цікаві за драматургічною побудовою, музичним оформленням, сценічними костюмами та різноплановою побудовою хореографічні композиції були представлені на святковому звітному концерті.
     Хореографічний колектив «Джерельце» був заснований у 1990 році на базі Хмільницького районного будинку культури. Очолив колектив Лукащук Олександр Васильович .
      Ансамбль танцю  проводить велику концертну діяльність. За час існування колективу проведено більше 1000 концертів та виступів на різних концертних майданчиках,

він є постійним учасником міських та районних конкурсів, фестивалів, концертів та благодійних акцій.  Колектив  завжди є бажаним гостем у школах району та міста, з якими активно творчо співпрацює.  
     В 2013 році  дитячому хореографічному колективу «Джерельце» Хмільницького районного будинку культури присвоєно почесне  звання «зразковий» аматорський колектив.
   За  танцівниками із задоволенням спостерігали присутні в залі та щиро дякували  художньому керівнику колективу Олександру Лукащуку  та хореографу – балетмейстеру Олені Нагорній  за високий рівень професійної творчості, витончені манери, ефективний метод виховання і навчання дітей, високу результативність та щоденну кропітку роботу.
    Всі присутні від святкового заходу отримали назабутні позитивні враження та хороший настрій.

Комментариев нет:

Отправить комментарий