Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

вторник, 13 мая 2014 г.

  
     День Перемоги  - це особливе свято. Це вічне нагадування усім нам, якою великою ціною заплачено за неї. Це свято радісне і одночасно сумне, нагадування прийдешнім поколінням про історичну перемогу людства над фашизмом.
      Кожен рік працівники  районного будинку культури та району згадують цей день  і вшановують  ветеранів війни, проводячи тематичні вечори, вечори – зустрічі, вечори мужності,  літературні  - години , мітинги – реквієми,  відвідування ветеранів по домівках .
    7 – 8 травня  в сільських  клубах  сіл: Уланів, Сальниця, Пагурці, Скаржинці, Порик, Педоси, Пустовійти, Лип’ятин були проведені зустрічі з ветеранами,  які пройшли   фронтами  Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 р.р.  та винесли  роки окупації та пекла концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край.
    9  травня в селах району сіл: Березна, Чудинівці, Сьомаки, Білий Рукав, Сербанівка, Курилівка, Порик – 2, Лозна, Мар’янівка, В. Острожок , Думенки, В. Митник, Маркуші, М. Митник, Філіопіль, Куманівці, Скаржинці, Соколова,  Педоси,  були проведені мітинги – реквієми, де ведучі щиро вітали всіх присутніх з річницею Великої Перемоги, дякували ветеранам  за їх героїчний подвиг, за те щасливе життя, яке вони  вибороли.
    В клубних закладах району сіл: В.Митник, Березна, Порик -2, Чернятинці були проведені зустрічі з ветеранами  та солдатськими  вдовами  по домівках, де були вручені  вітальні листівки, квіти, матеріальні допомоги.
     В селах:  Пагурці, Ш. Гребля, Ступник, Жданівка, Качанівка, Сл. Кустовецька, Рогинці, Морозівка, Ш. Гребля, Педоси, В. Острожок   були покладені квіти та вінки до підніжжя пам’ятників визволителям, як пам'ять про те, що людство  ніколи не забуває про героїчний подвиг наших батьків. 
    9 травня в селах : Голодьки, Лозова, Жданівка,  Кушелівка, Лелітка, Чеснівка, Морозівка біля пам’ятників було проведено  поминальні панахиди.
    В селі Вишенька  9 травня було проведено мітинг – реквієм та відкрито меморіальну плиту  204 – м   загиблим воїнам – односельчанам та  меморіальну плиту вдовам загиблих в роки Великої Вітчизняної війни.
    В селі Колибабенці 9 травня односельчани зустрічали подвійне свято – День Перемоги та саме в цей день в селі відбулось відкриття фельдшерського пункту після капітального ремонту.
     В парку перед приміщенням зібралось майже все село від старого до малого.
     Розділити цю радість прибули керівники району:
- заступник голови районної державної адміністрації Микола Олександрович Чикотун;
- заступник голови районної ради Валерій Миколайович Нечипорук;
- головний лікар районного медичного  центру первинної медико – санітарної допомоги Михайло Васильович Барабаш;
- заступник директора АПНВП «Візит» Олег Дмитрович Загребельний;
- координатор Міжнародного проекту ООН Анастасія Володимирівна Ланіна.
       Керівники району привітали жителів села, подарували подарунки, вручили почесні грамоти, а жителі села, в свою чергу, щиро дякували керівникам за допомогу у відкритті ФАПу.


     У своєму привітанні Кривошиївський сільський голова Юрій Шевченко зазначив, що реалізувати цей проект вдалось за підтримки районної влади та громади села.
     Голова ветеранської організації привітав всіх присутніх з Днем Перемоги та щиро подякував всім тим людям, які долучились до потрібної односельчанам справи.

     Всі вітання супроводжувались чудовими піснями у виконанні народного аматорського тріо Порицького сільського будинку культури  у складі Юрія Повара, Степана Вітомського та Івана Шевчука, начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації Миколи Стукана. По завершенні офіційної частини відбувся святковий концерт  співака Олександра Клименка, від якого присутні отримали неабияке задоволення.




        

Комментариев нет:

Отправить комментарий