Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

четверг, 28 августа 2014 г.

Хмільницький район у фестивалі «Скарби Поділля»


     Відзначення 23 – ї річниці незалежності України  на Вінниччині увінчалось, як завжди, обласним фестивалем  народної творчості «Скарби Поділля», який відбувся  у м. Вінниці 22 серпня.
    Хмільницький район достойно представив скарби свого рідного Хмільницького краю.
    Тема цьогорічного фестивалю «Мамина хустина – оберіг для сина» у виставковій  експозиції  Хмільницького району була  представлена старовинними  терновими  хустками  з  кожного села  району, як заклик всіх матерів до миру, щоб сини повертались додому живими і неушкодженими.

     Привертала увагу виставка «Хмільничани – борці за свободу та незалежність України», що розповідала, про патріотів, які брали участь в Революції гідності, та які сьогодні захищають єдність Української держави.

    Виставка обрядової випічки «Святий український хліб» вражала своїм розмаїттям: хліби, короваї, калачі, пироги, а найбільше уваги привертав "випікач" –  в старовину хазяйки обмотували пляшку горілки, в яку додавали різноманітні корисні трави, тістом, запікали у печі та виносили чоловікам у поле, коли завершувались польові роботи. Такий "випікач" та багато іншої випічки за старовинними рецептами  виробила та випекла своїми руками завідуюча Думенським сільським клубом Антоніна Корешкова.

    У виставковій експозиції  «Спасівські щедроти»  були представлені кращі зразки сільськогосподарської продукції: картопля, кукурудза, капуста, гарбузи, яблука, цибуля, часник, сливи, груші, кабачки, патісони, перці, помідори, буряки – велетні, огірки. Всі дари ланів були оформлені у цікаві композиції та милували око своїм українським колоритом.

        Всі працівники культури району внесли свій вклад у те, щоб Хмільницький район був представлений у фестивалі гідно.
       Культурно – освітні заклади району теж відмітили 23 – ю річницю незалежності України.
      В клубних закладах сіл: Березна, В.Митник, Куманівці, Качанівка, Марянівка, Уланів, Воронівці, Соколова, Порик, були проведені концерти:
«З любов'ю до України»;
«Україна у нас одна – одна на всіх»;
«Молитва за Україну».
      В селах В.Острожок, Сальниця, Скаржинці, Жданівка, Кропивна, були проведені бесіди, диспути, тематичні зустрічі, літературно – музичні вечори:
 « З Україною в серці»;
«Україна наш дім»;
«Мій рідний край, моя земля».
     У всіх закладах культури були організовані виставки дитячих малюнків, вишивок, дарів ланів, тернових хусток «Тернова хустка – оберіг роду».


    В Лип’ятинському сільському будинку культури, Вишеньківському сільському клубі були проведені зустрічі з воїнами – земляками учасниками АТО, які приїхали у відпустку. На цих зустрічах були зібрані кошти,  закуплений 1 бронежилет  та все це  вручено нашим захисникам.
     Ще раз всіх зі святом! Наснаги вам, підтримки, доброї надії та мирного неба. Хай творчість допомагає вам жити і працювати  на нашій прекрасній землі!



Комментариев нет:

Отправить комментарий