Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

среда, 21 января 2015 г.

«Різдвяне диво» 2015




       З метою підтримки і розвитку української національної культури  засобами народного мистецтва, пропаганди фольклорних скарбів і культурних набутків української нації та відродження  одного з найсокровенніших свят річного релігійно - народного календаря в Україні, яким споконвіку вважається Різдво Христове, у Вінниці  відбувся ІІІ обласний фестиваль народної творчості  «Різдвяне диво».
     Участь у фестивалі взяли народні аматорські та фольклорні колективи області. Хмільницький район представляв фольклорний колектив Маркушівського сільського будинку культури.

   По завершенні виступів відбулась театралізована хода усіх учасників колективів від майдану «Тетрального» – до концертної  зали обласної філармонії, на сцені якої  і продовжувалось свято. 
    У фойє філармонії  були розгорнуті  виставки народного мистецтва «Різдвяне диво»  якими шанувальники народного мистецтва демонстрували місцеві традиції відзначення свят. Хмільницький район відзначився неординарною випічкою та оберегами,  які створила  та представила  Антоніна Корешкова – завідуюча Думенським сільським клубом.

    Її розповідь та витвори так зацікавили Ганну Секрет, що вона запросила Антоніну Дмитрівну  в гості на свою передачу «Будьмо знайомі».




Комментариев нет:

Отправить комментарий