Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

пятница, 13 мая 2016 г.

Районне свято української пісні


     Згідно розпорядження  Хмільницької райдержадміністрації про проведення районних свят та мистецьких конкурсів у 2016 році 13 травня в РБК, 14 травня  в Уланівському СБК та в Соколівському СБК було проведено районне свято української пісні приурочене 71 –й річниці Перемоги у другій світовій війні та Дню Матері.
    Учасників свята вітали:
     - заступник голови райдержадміністрації Микола Олександрович Чикотун;
     - заступник голови районної ради Анатолій Іванович Войцещук;
    - провідний методист з хорового мистецтва ОЦНТ Ніна Іванівна Джус;
    - начальник відділу культури і туризму РДА Микола Олександрович Стукан.
     Ведучі подякували керівникам району та області за гарні слова – вітання,  їх допомогу  і підтримку учасникам колективів народної творчості.
    А розпочав свято, як і багато років тому народний аматорський хоровий колектив української пісні « Зорецвіт» виконавши хорові твори: « Моя ти земле калинова», « Материнська пісня», « Летять коні на Вкраїну».
    В цьогорічному святі взяли участь усі народні аматорські колективи вокально – хорового  жанру районного Будинку культури  та сільських закладів культури.


       Високу планку виконавської майстерності та сценічну культуру, відповідний репертуар  задали творчі колективи Уланівського СБК, в якому працює 2 народних колективи, чоловічий та жіночий вокальні ансамблі, чоловіче тріо в складі:Ярослава Микитина,Андрія Бохнюка та Юрія Гринчишина, солісти і всі вони з великим успіхом виступили перед глядачами.
    Заключним акордом на районному святі української пісні в Уланівському СБК  прозвучав народний аматорський вокальний жіночий ансамбль «Берегиня» Сальницького СБК, колектив є еталоном ансамблевого співу з гарним тематичним матеріалом, емоційним, злагодженим триголосним виконанням та сценічною привабливістю.
        Гімном усім матерям став тематичний концерт в рамках районного свята української пісні в програмі творчих колективів Соколівського СБК.   Продуманий сценарій,вдало підібраний репертуар в котре підкреслював неоціненне значення жінки – Матері і велику повагу до її земного подвигу. Відрадно те, що захід відбувся за підтримки народного депутата України Петра Васильовича Юрчишина та депутата районної ради Олега Дмитровича Загребельного, які привітали жінок вручивши їм квіти та матеріальну допомогу. До привітань приєдналися сільський голова Ніна Володимирівна  Кальянова та  провідний методист з хорового мистецтва ОЦНТ Ніна Іванівна Джус, яка багато років працює в районі членом  журі , привітала всіх зі святом і подарувала старовинну українську пісню «Під дубиною». Проникливе виконання, оксамитовий тембр голосу не залишив байдужим жодного із присутніх .
    Районне свято української пісні завершилося, але віримо в те, що щорічно воно засяє новими виконавцями, колективами і не зміліє це цілюще джерело народної творчості з якого черпає наснагу молоде покоління українців.
   


Комментариев нет:

Отправить комментарий