Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

пятница, 20 мая 2016 г.

Підтвердження почесних звань "народний" та "зразковий"


          20 травня 2016 року в районному Будинку культури відбулося чергове  підтвердження почесних звань «народний»  та  «зразковий»  аматорських колективів.
          В залі працювала атестаційна комісія управління культури і мистецтв Вінницької обласної державної адміністрації.
          – Любов Кирилівна Гричанюк – заввідділом збереження і розвитку народної творчості та аматорського  мистецтва ОЦНТ( голова атестаційної комісії);
          - Людмила Володимирівна Кондюк, заслужена артистка України, викладач класу хореографії  Вінницького училища культури і мистецтв ім. М.Д. Леонтовича;
          -  Ніна Іванівна Джус – провідний методист з вокально – хорового мистецтва ОЦНТ.
         А розпочав чергове  підтвердження почесного звання «зразковий»  аматорський  хореографічний колектив, який був заснований у 1990 році на базі Хмільницького РБК.

          Свою програму на підтвердження  «народний» аматорський представив і вокальний  ансамбль «Первоцвіт» Уланівського сільського Будинку культури.

          Не менше хвилювався в цей день  ще один колектив району. Це колектив  української пісні «Калинонька»  Маркушівського СБК. Колектив багато років поспіль радує глядачів,  даруючи зустріч з українською піснею. А 20 травня  колектив представив  свою творчу програму з надією, що йому також буде присвоєно в майбутньому  почесне звання « народний  аматорський» колектив.

         Після закінчення перегляду колективів,  голова атестаційної комісії  Любов Кирилівна Гричанюк подякувала усім керівникам та учасникам колективів за високий рівень виконавської майстерності та сценічної культури, різноманітний репертуар та різножанрову тематику, художній рівень виконання, спрямованість програм, емоційно – художнє виконання українських народних пісень,  пісень сучасних авторів та танцювальних композицій.

          Цим колективи і підтвердили свої почесні звання.
         Любов Кирилівна висловила  переконання  та сподівання, що когорту народних колективів Хмільницького району поповнить ансамбль української пісні «Калинонька» Маркушівського сільського Будинку культури.

         Тож побажаємо їм усім творчих успіхів на мистецькій ниві.



Комментариев нет:

Отправить комментарий