Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

четверг, 26 января 2017 г.

Фестиваль "Різдвяне диво"

         14 січня 2017 року  ІV обласний фестиваль народної творчості «РІЗДВЯНЕ ДИВО» зібрав у місті Вінниці, біля головної ялинки,  кращі фольклорно - етнографічні та співочі колективи області з колядкам  і щедрівками  рідного краю ,  народних майстрів з диво - виробами та чарівних господинь з кутею та різноманітними Різдв’яними смаколиками .
         Хмільницький район на фестивалі представляв   народний аматорський фольклорний колектив «Перевесло» Куманівецького сільського Будинку культури, керівник Тетяна Околодько.

         На фестивалі  колектив представив  театралізоване  дійство  «Вертеп» , на якому виконувалися старовинні щедрівки та колядки,   серед яких – «Добрий вечір господарю»,  «Благослови Боже», «Коляд, коляд, коляда» та інші.
         Директор Думенського сільського клубу Корешкова Антоніна Дмитрівна представила на фестивалі обрядову Різдвяну випічку: «Божичу Коляду», «книші», «корочуни», калач для корови, родинний пиріг, пиріг  «Василь». Ця випічка оберігала помешкання від нечистої сили і додавала здоров’я та достатку їх мешканцям.



         Особливими були дідухи, які виготовляли на Різдвяні свята – це маленьке дерево життя, яке символізувало дух поля і в якому зимували  духи пращурів. Вплітають у дідухи і жолуді, які  символізують померлих пращурів і яких ми запрошуємо на Святу вечерю. 

        Дякуючи Антоніні Дмитрівні гості фестивалю дізнались багато нового про Різдвяну випічку.



Комментариев нет:

Отправить комментарий