Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

пятница, 7 июля 2017 г.

Народний аматорський фольклорний колектив Сербанівського сільського клубу-бібліотеки на святі Івана Купала в Києві

         6 липня 2017 ріку народний аматорський фольклорний колектив Сербанівського сільського клубу-бібліотеки побував у Києві в національному музеї народної архітектури та побуту в Пирогові на Всеукраїнському святі народної культури «Івана Купала», де вони мали честь  виступити від Вінницької області.

Колектив зустріла начальник науково - дослідницького відділу «Поділля» Ніна Олександрівна Зозуля та провела екскурсію музеєм під відкритим небом «Пирогів», де учасники народного колективу дізнались про побут і народну творчість українців, що мешкали у селах в 17 – 20 століттях.
 Ведуча свята щиро привітала народний аматорський фольклорний колектив, подякувала їм за участь у святі, за виконання купальських пісень, а жінки в свою чергу вітали киян та гостей свята, дякували керівникам обласного управління, ОЦНТ, за можливість виступити на святі та привітати усіх із святом Івана Купала. Про те, що сербанівський народний аматорський фольклорний  колектив сподобався глядачам, свідчили гучні оплески глядачів та виклик їх на біс. Учасники виконали на замовлення ще дві українські старовинні пісні.

         Пролетіло 4 години, як мить, але ще довго жінки обговорювали виступи інших колективів, майстер – клас по виготовленню вінків, майстер – клас народних  танців купальських хороводів, виступи дитячих фольклорних колективів, які продовжують їхню творчість. Все це подарувало їм незабутні враження і віру в те, що  недарма своє життя присвятили  благородній справі −співати і берегти  українську пісню.


Комментариев нет:

Отправить комментарий