Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

вторник, 27 июня 2017 г.

9 Міжнародний етнофестиваль звичаєвої культури "Живий вогонь" у м. Хмільник

       З 24 по 26 червня у міському парку ім. Т.Г. Шевченка відбувся 9 Міжнародний етнофестиваль «Живий вогонь». Фестиваль присвячений збереженню та примноженню патріотичних та культурних традицій Українського козацтва, як світоглядної основи духовно – морального та матеріального буття українського народу.

    На фестивалі було організовано понад 50 мистецько – творчих галявин, майстер – класи з прадавніх та сучасних декоративно – прикладних мистецтв, народних промислів, проходили виступи фольклорних гуртів, були показані  народні обряди та ритуали. Зокрема , майстри відтворювали  прадавнє добування  Живого вогню старовинним пристроєм тертя деревини, очищення вогнем та символіки з’єднання вогню і води.
     Під відкритим небом було розміщено табір «Козацька слобода», де проводилися  козацькі забави, ігри, трюки та вправи: майстерне володіння батогом та  шаблею, а також козацька польова кухня.

         У фестивалі брали участь  кращі колективи Хмільницького району , це: народні аматорські жіночий вокальний ансамбль  «Берегиня» Сальницького будинку культури , народний аматорський  фольклорний ансамбль Сербанівського клубу-бібліотеки;  Великомитницький жіночий вокальний ансамбль української пісні «Любисток» та народний аматорський  ансамбль  української  пісні «Калинонька»  Маркушівського будинку культури . 




На етнофестивалі була представлена світлиця зі старовинними речами: сорочками, рушниками, хустками, керамікою, виробами з глини. Зокрема, роботи Ладигіної Тетяни  Миколаївни – вишивальниці з с. Воронівці, Троцької  Ольги Максимівни з с. Скаржинці, Ткачук  Валентини  Михайлівни з с. Петриківці та інших рукодільниць.


 Також експонувалися дитячі роботи , виготовлені з різних природних та штучних матеріалів. У цій виставці взяли участь учасники любительського об’єднання «Уміємо. Навчаємось. Стараємось.»(14 дітей), що функціонує при М.Митницькому клубі-бібліотеці, з гуртка «Умілі руки»  (8 дітей)  Чудинівського клубного закладу; представлені картини клубного працівника Олени Марущак з с. Клітенка , вишиті бісером картини жителів    с. Куманівці та інші експонати.

Комментариев нет:

Отправить комментарий