Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

четверг, 17 августа 2017 г.

Районний конкурс "Співуча родина" в с. Кустівці

         Українські родинні пісні - це джерело народної мудрості, джерело багатьох чеснот українського народу. В них відображається життя народу, його щляхи до перемоги, його почуття та переживання.
          З метою пропагування української пісні, виховання любові до родини, збереження сімейних традицій і цінностей 16 серпня в Кустівецькому сільському клубі відбувся районний конкурс родинної пісні "Співуча родина", в якому взяли участь 10 співучих родин Хмільницького району.
         На цей святковий конкурс були запрошені керівники району: голова районної ради: Зоя Григорівна Бонсевич, перший заступник голови райдержадміністрації Павло Андрійович Горбатюк.
         Конкурс оцінювало журі у складі: Стукана Миколи Олександровича, начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації. який був головою журі, Гейко Лариси Антонівни, головного спеціаліста відділу культури і туризму райдержадміністрації - заступника голови журі, Ковальчук Лариси Леонідівни, директора КЗ "Хмільницький РБК" - секретаря журі.
       У відремонтованій концертній залі Кустівецького сільського клубу зібрались жителі сенла, голови сільських рад району, працівники закладів культури Хмільницького району та конкурсанти - співучі родини.
      Розпочав свято сільський голова Кустівців Петро Анатолійович Гладкий. До слова були запрошені почесні гості: голова районної ради Зоя Григорівна Бонсевич та перший заступник голови райдержадміністрації Павло Андрійович Горбатюк. які привітали усіх учасників та присутніх з родинним святом, побажали успіхів та перемог в співочому родинному конкурсі. Разом з начальником відділу культури і туризму райдержадміністрації Миколою Олександровичем Стуканом вони вручили громаді Кустівецької сільської ради ікону Божої Матері.
          Для того, щоб задати тон фестивалю, відкрили концертну програму художній керівник КЗ "Хмільницький РБК" Вероніка Куйбіда, виконавши народну пісню "Ой, роде наш красний" та методист районного Будинку культури Оксана Гавура, яка виконала власну пісню " Співай, родино!", написану спеціально для співучих родин. Конкурс провели ведучі - методистиКЗ "Хмільницький РБК" Оксана Перун та Оксана Гавура.





           За рішенням журі перше місце у конкурсі отримав родинний колектив Рижуків "Калинові грона" з с. Лип'ятин.
Друге місце розділили - родинний дует Омельчуків з Великого Митника та родина Климчуків з с. Березни.


Третє місце розділили між собою 3 родини. Це подружжя Кухар з с. Подорожна. Подяками за участь у конкурсі "Співуча родина" нагороджені родини з таких сіл: с. Воронівці - родина Волинець, с. Лозна - родина Мадай, с. Куманівці - сестри  Колісник, с. Рогинці - сестри Куцак.
         На правах господаря привітав на початку святкового заходу і завершував концертну програму гурт "Сузір'я" Кустівецького клубу під керівництвом Олександра Семенюка. Родинний конкурс "Співуча родина" пройшов у святковій, дружній атмосфері.

Комментариев нет:

Отправить комментарий