Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

пятница, 13 апреля 2018 г.

" Мистецтво - це моє життя"

У свій час Аристотель сказав одну цікаву річ: «Люди задоволені, коли дивляться на картини. І все тому, що, лише дивлячись на ці твори мистецтва, можна вчитися і міркувати». Часто мистецтво асоціюють саме з художнім напрямом, можливо, все через те, що те, як художники дивляться на світ, кардинально відрізняється від того, яким є цей світ.
Саме так з цікавістю вивчає навколишній світ і бачить його незвичайно красивим, різнобарвним  Микола Андрійович Загородній,  людина неординарна, творча, різносторонньо - обізнана, талановита. Він є професійним фотографом, відеооператором, художником,  краєзнавцем, членом спілки журналістів України та спілки краєзнавців України. Микола Андрійович очолює  народну аматорську кіностудію «Гіпаніс», що функціонує при районному Будинку культури.
За період роботи в кіностудії  Миколою Загороднім знято понад 30 документальних фільмів. Кращі з них  були високо оцінені на Всеукраїнських, обласних конкурсах і фестивалях. Це VІІІ фестиваль аматорського кіно «Кінокімерія»(диплом ІІІ ступеня), Міжнародний фестиваль екранних мистецтв ім. Данила Сахненка в м. Дніпро ( 1 місце в номінації «Документальне кіно»), обласний фотоконкурс «Світ дитячої мрії», де фотохудожник став переможцем. Микола Андрійович неодноразовий переможець обласних кінофестивалів «Кінометр» та активний учасник обласних виставок живопису «Арт-галера».
У 2017 році митець став переможцем районного конкурсу «Людина року» в номінації «Діяч культури та мистецтв» та був занесений на районну Дошку Пошани.
 12 квітня в малій залі КЗ «Хмільницький РБК» відбувся творчий вечір цієї талановитої людини, на який завітало чимало гостей та жителів нашого міста.

Миколу Андрійовича прийшли привітати та вручити почесні нагороди представники районної та міської влади: заступник голови районної держадміністрації Микола Чикотун, заступник голови районної ради Анатолій Войцещук, завідувач сектором культури міської ради Юлія Надкернична.

Гарні вітальні слова прозвучали і від голови спілки журналістів  України у Вінницькій області Василя  Паламарчука, доктора історичних наук, члена кореспондента академії наук України Сергія Гальчака, видавця Ігоря Балюка, які побажали нових творчих злетів і наснаги митцю.

З обласного центру народної творчості художника привітав   провідний методист по кіномистецтву Дмитро Джігіріc, який відмітив працелюбність та  високу майстерність Миколи Загороднього.

. Приємні слова вітання звучали з вуст друзів,членів кіностудії «Гіпаніс»:  педагогів, поетес, членів Національної спілки журналістів України та Національної спілки краєзнавців України Анжели Веремій і Віри Степанюк, педагога, краєзнавця, історика, поета, члена національних спілок журналістів та краєзнавців України  Миколи Дороша.  

Гарні побажання приймав митець і від колег : корифея Подільської витинанки,народного майстра України Дмитра Власійчука, члена національної спілки народних майстрів України Михайла Громова.


Від літературно-мистецького об’єднання «Золота троянда» виступив засновник і керівник об’єднання Микола Заруба, від «Читацького кола» - засновник Марія Бабій та староста Ніна Бойко, від районної дитячої бібліотеки - Олена Куцкір.

 З Хмільницької школи мистецтв прийшли привітати художника викладачі  – Інна Громова та Володимир Дворецький, подарувавши  дружній шарж від учнів школи мистецтв і виступ юного баяніста.

Чуйні слова вітання прозвучали і  від директора КЗ «Хмільницький РБК»  Лариси Ковальчук, яка подарувала, як оберіг, ікону Святого Миколая і подякувала митцеві за невтомну багаторічну працю на ниві мистецтва.
На святковому заході було переглянуто один з кращих документальних фільмів «Пробудження природи». Як згадка про 25-літній ювілей кіностудії «Гіпаніс»,  присутні переглянули відео, відзняте у той час. Сюрпризом для кіномитця став жартівливий відеофільм про кіностудію від сина – Максима Загороднього, якому батько передав свою справу - керівництво кіностудією «Гіпаніс».
Прикрасили творчий звіт митця музичні вітання від народного аматорського тріо «Лілея» районного Будинку культури,

музиканта, композитора Павла Дубового,  солістки Великомитницького Будинку культури Дани Омельчук, чарівне соло на саксафоні виконав Ярослав Цись. З сусідньої Козятинщини з музичним вітанням виступила співачка Нелла Літвінова.   


Микола Андрійович з вдячністю приймав усі вітання і подякував кожному виступаючому, усім, хто зібрався в святковій залі. По завершенню творчого звіту за ініціативи Павла Дубового увесь зал, вставши, заспівав для хмільницького  митця «Многая літа». 


Художник, сценарист, кінорежисер, фотограф Микола Загородній пообіцяв завжди залишатись почесним членом народної аматорської  кіностудії «Гіпаніс», не полишати улюблену справу, бо життєве кредо митця:  «Мистецтво – це моє життя».















Комментариев нет:

Отправить комментарий