Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

четверг, 5 апреля 2018 г.

" Ти йдеш у військо українське, сину"

Проводи в армію - це важлива подія не лише для майбутнього солдата, але і для його рідних і близьких. Організовуючи прощання з другом, братом чи коханою людиною, потрібно пам'ятати, що   в цей день йому має бути весело і добре. В іншому місті на службі його чекають нелегкі випробування, спрямовані як на тіло, так і дух. В армійських умовах юнак буде зобов'язаний проявити себе, як справжній чоловік, показати характер і гідно витримати випробування .

         Щиро, з гарними побажаннями, музичними та віршованими вітаннями 4 квітня у малій залі КЗ «Хмільницький РБК»  відбулися урочисті проводи юнаків Хмільницького району «Ти йдеш у військо українське, сину». 

 У святковій залі були присутні призовники з батьками, рідними і близькими. Були запрошені керівники району та юнаки випускних класів хмільницьких шкіл.

         Для зачитання Указу Президента України був запрошений військовий комісар Хмільницького об’єднаного районного комісаріату підполковник Андрій Петрович Охріменко, який побажав призовникам з гідністю відслужити в лавах ЗСУ.  

 До вітальних слів були запрошені керівники району та міста: заступник голови РДА Микола Олександрович Чикотун , заступник керівника виконавчого апарату районної ради Валерій Миколайович Нечипорук та начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради Коломійчук Валерій Петрович. Керівники побажали призовникам гідно відслужити в Збройних Силах України та повернутися здоровими та змужнілими, а  їх батькам терпіння, миру і добра. Вони вручили майбутнім солдатам подарунки. 

З напутніми словами до юних призовників звернувся і голова районної організації ветеранів України Віталій Олександрович Каленіченко.

         Виряджаючи на службу своїх синів матері дають їм поради і з нетерпінням чекають їх.«Материнський наказ» прозвучав з вуст матері одного з призовників Ірини Главацької .

         Майбутні солдати були запрошені на сцену, де дали клятву вірно служити на благо рідної України і виконувати сумлінно, з гідністю свій військовий обов’язок . «Клятву призовників» зачитав Микола Вовковинський, майбутній солдат. На знак любові та шани один до одного та на згадку про цей урочистий день матері пов’язали своїх синів рушниками, а ті, в свою чергу, пов’язали матерям хустки. 

    Слова напутніх побажань сказав настоятель Української православної церкви Київського патріархату отець Іван Пукас. Він подарував освячені обереги юнакам та освятив свяченою водою.

Юнаки по-черзі підходили до Прапора України, цілували його та повертались до зали на свої місця. 

           Щоб підняти настрій призовникам та їх рідним урочистості були прикрашені музичними виступами. Пісенне вітання прозвучало від солістки Великомитницького сільського будинку культури  Дани Омельчук, вона співала і в дуеті з музикантом, керівником хорових колективів КЗ «Хмільницький РБК» Павлом Дубовим . 

Пісню «Рідна мати моя» присвятив матерям дует у складі Валентини Автодійчук та Павла Дубового. Порадувала усіх присутніх  своїм співом наймолодша учасниця заходу, солістка Даша Гусаревич, виконавши пісню «Вишиваночка».  

Завершився святковий концерт побажаннями щасливої і легкої служби призовникам та піснею  «Щастя вам і добра»у виконанні дуету в складі  Дани Омельчук та   музиканта, керівника хорових колективів КЗ «Хмільницький РБК» Павла Дубового.




Комментариев нет:

Отправить комментарий