Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

вторник, 16 октября 2018 г.

На День села у Кропивні



          Пахне рідне село тишиною лугів,
І роздоллям небес, і піснями гаїв,
  І полями, де сонячне світить чоло
                                                                                  Гріє душу село, моє рідне село.
На берегах невеличкої річки Кропивна, притоки Південного Бугу, розкинулось однойменне мальовниче село – Кропивна.  14 жовтня на християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці  жителі села урочисто та святково   відзначили День села , День захисника України та День  українського козацтва.
На свято до сільського клубу-бібліотеки сходилися люди не тільки з Кропивни, а й з Клітенки, Подорожни, Ступника та почесні гості, земляки.  Усіх гостинно зустрічала голова Кропивнянської сільської ради Дмитрук Ніна Михайлівна та завідуюча клубом Ковальчук Олена Іванівна.
Святковий захід розпочався концертом, ведучими якого були  голова сільської ради  Дмитрук Н.М. та вчитель зарубіжної літератури  Тарабанчук О.М.


До слова був  запрошений почесний гість - директор Інституту екологічної безпеки та моніторингу довкілля   при Вінницькому національному технічному університеті, Заслужений природоохоронець  України, доктор технічних наук, професор, Відмінник освіти України  - Петрук  Василь Григорович.  В своєму виступі він не тільки привітав земляків зі славними святами, а й поділився цікавими історичними фактами про історію рідного села, яке своїм корінням  сягає в прадавні часи. Василь Петрович також подарував сільській раді  ікону з зображенням Ісуса Христа, яку намалював його дід Михайло Петрук,  копію «Дарчої грамоти»,  де розміщена  перша згадка про село Кропивна , датована 14 століттям, та передав сільській голові старовинне зображення герба та прапора Кропивни.



Свої вітання землякам висловила і депутат районної ради Саган Галина Петрівна.


 Вона нагородила вокальні жіночі ансамблі «Калина» та «Любисток» подяками , а голову сільської ради грамотою за організацію святкового заходу.



 Прекрасні слова про рідне село, неньку-Україну звучали зі сцени.  Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам’ять тих, хто віддав свої життя за волю і незалежність нашої держави. Розмаїттям українських пісень порадували односельчан та гостей вокальні жіночі ансамблі «Любисток»,  «Калина»  та їх солісти . Весела сценка про вибір невістки у виконанні Ольги Фурманчук та Олени Тарабанчук викликала сміх та підняла настрій усім глядачам .

 Святковий захід продовжувався на вулиці, де лунала запальна музика, пахло шашликом та юшкою. Усім охочим роздавались різноманітні смаколики, а дітям – солодощі.  До фінансування свята долучився директор  сільськогосподарського ТОВ «Щедра нива» Юрій  Шебика.
В такий гарний, ясний осінній день на святі села Кропивна, побувала і методист КЗ «Хмільницький РБК» Гавура Оксана, яка подарувала кропивчанам свої віршовані рядки та пісню «Осінній вальс», також подякувала усім творчим колективам та солістам за гарно організований концерт і привітала з Днем захисника України та Днем села:   

                                             Добра, здоров’я, статків – в кожен дім!                                                                                                             

                                                                       Любові, сонця, радості – усім!













Комментариев нет:

Отправить комментарий