Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

пятница, 5 октября 2018 г.

"Ти йдеш у військо українське, сину"

Проводи в армію - це важлива подія не лише для майбутнього солдата, але і для його рідних і близьких. Організовуючи прощання з другом, братом чи коханою людиною,потрібно пам'ятати, що   в цей день йому має бути весело і добреВ іншому місті на службі його чекають нелегкі випробування, спрямовані як на тіло, так і дух. В армійських умовах юнак буде зобов'язаний проявити себе, як справжній чоловік, показати характер і гідно витримати випробування .

  Щиро, з гарними побажаннями, з музичними та віршованими вітаннями 5 жовтня у малій залі КЗ «Хмільницький РБК»  відбулися урочисті проводи юнаків Хмільницького району осіннього призову -  «Ти йдеш у військо українське, сину».  У святковій залі були присутні призовники з батьками, рідними і близькими.
 Для зачитання Указу Президента України був запрошений  заступник військового комісару Хмільницького об’єднаного районного комісаріату -старший лейтенант Андрій Франчук, який побажав призовникам з гідністю відслужити в лавах ЗСУ. З напутніми словами до юнаків звернувся і голова районної організації ветеранів Віталій Каленіченко.


Керівники району : перший заступник голови райдержадміністрації Павло Горбатюк, заступник голови районної ради Анатолій Войцещук та заступник міського голови Андрій Сташко привітали молодих призовників, побажали їм легкої служби  в лавах Української армії . Юнакам вручили   цінні подарунки. 

Від усіх матерів зачитала Материнський наказ мама призовника  Ірина Батюк.   Майбутні солдати були запрошені на сцену і  дали клятву вірно служити на благо рідної України , виконувати сумлінно, з гідністю свій військовий обов’язок . «Клятву призовників» зачитав Валентин Титула, майбутній солдат. На знак любові та шани один до одного та на згадку про цей урочистий день матері пов’язали своїх синів рушниками, а ті, в свою чергу, пов’язали матерям хустки. 


Слова напутніх побажань сказав настоятель Української православної церкви Київського патріархату отець Іван Пукас. Він подарував освячені обереги юнакам та освятив свяченою водою.


Юнаки по-черзі підходили до Прапора України, цілували його та повертались до зали на свої місця. 

 Щоб підняти настрій призовникам та їх рідним у залі відбувся святковий концерт. Пісенні вітання звучали  від солістки Галини Солоненко, музиканта Павла Дубового,

юного соліста Віталія Волошина, власні вірші читала методист РБК Оксана Гавура.

Завершився концерт виступом народного аматорського тріо «Елегія» КЗ «Хмільницький РБК».








Комментариев нет:

Отправить комментарий