Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

четверг, 27 февраля 2020 г.

Районний конкурс читців "Тарас Шевченко - батько української нації"


Тарас Григорович Шевченко - велика і невмируща слава нашої держави. У його особі наш народ ніби об'єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень. Під думи народні налаштовував свою ліру Кобзар, тому й оживало в його полум'яному слові все те, що таїлося в глибині душі української нації. Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі ,  закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну.  
  
27 лютого 2019 р. в малій залі КЗ «Хмільницький РБК» відбувся районний конкурс читців «Тарас Шевченко – батько української нації», присвячений 206-ій річниці від дня народження українського письменника Тараса Григоровича Шевченка. Цьогоріч  на конкурс можна було готувати твори, як Тараса Шевченка, так і  твори про нього та твори інших українських авторів.

            У залі були присутні працівники культури району, працівники КЗ «Хмільницька районна  бібліотека для дорослих, КЗ «Хмільницька районна дитяча бібліотека» та конкурсанти  - діти і молодь.  Всього взяли участь 24 учасники з сіл 13-ти  сільських .

         Конкурс оцінювало журі в складі:
         - Микола Олександрович Стукан  - начальник відділу культури  і туризму  райдержадміністрації, голова журі;
         - Лілія Володимирівна Крамар - інспектор з розвитку туризму та збереження культурної спадщини, секретар  журі;                 
-         Бабій М. Р. – завідуюча читацьким відділом та керівник любительського об’єднання «Читацьке коло» КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дорослих»  
-          Гавура О.П. - методист КЗ «Хмільницький РБК»;
-         Охота О.М. – бібліотекар та керівник літературно-мистецького об’єднання «Подільські самоцвіти» КЗ «Хмільницька дитяча бібліотека»  
Виступи учасників оцінювались в двох вікових категоріях : від 8 до 13 років та від 14 до 18 років  за такими критеріями:
-  відповідність твору віковій категорії;
- виконавська майстерність;
 - розкриття художнього образу та оригінальність;
-  сценічна культура.
         Всі читці, а їх було 24,  відповідально підготувались до конкурсу. Комусь вдалося вразити членів журі своєю виконавською майстерністю, а хтось мав змогу набратися більшого досвіду.

         За рішенням членів журі  у віковій категорії  від 8 до 13 років Грамотами відділу культури і туризму Хмільницької райдержадміністрації та КЗ «Хмільницький РБК» було нагороджено:  за зайняте І місце –  Суходольська  Ірина (12р.) - Великоострожоцький сільський клуб; за зайняте ІІ місце – Антонюк Аріна (9р.) - Кушелівський сільський клуб та Слободянюк Андрій (11 р.) – Уланівський СБК; за зайняте ІІІ місце – Молот Анастасія ( 12 р.) – Клітенський сільський клуб.


У віковій категорії  від 14 до 18 років Грамотами відділу культури і туризму Хмільницької райдержадміністрації та КЗ «Хмільницький РБК» були нагороджені : за зайняте І місце – Новак Володимир (16 р.) – Пустовійтівський сільський клуб та Фаринюк Валентина (17 р.) – Сальницький СБК; за зайняте ІІ місце – Мацапура Ауріка ( 17 р.) – Подорожнянський сільський клуб; за зайняте ІІ місце – Степченко Катерина (16 р.) – Лозівський сільський клуб та Ходюн Михайло (14 р.) – Порицький сільський клуб.
Всі інші учасники конкурсу за участь  нагороджені Подяками від відділу культури і туризму та КЗ «Хмільницький РБК». Юних артистів-читців глядачі проводжали бурхливими оплесками. Начальник відділу культури і туризму  Микола Стукан подякував читцям за виступи і побажав нових досягнень та успіхів. На згадку про конкурс було зроблене спільне фото.
                                                                       
Провели конкурс читців Юлія Якубівська та Антон Матвійчук, ведучі дитячих масових заходів районного Будинку культури.
                      




Комментариев нет:

Отправить комментарий