Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

пятница, 24 августа 2018 г.

Урочистості до 27-ї річниці Дня незалежності України

З метою виховання патріотизму, любові до України, шанобливого ставлення до національних символів – Герба та Прапора України        22 серпня в КЗ «Хмільницький РБК» пройшли  урочистості приурочені 27-й річниці незалежності України, 100-річчя відродження української державності та  Дня  Державного Прапора України. 
         Біля входу в районний Будинок культури усіх відвідувачів зустрічав святковою музикою народний аматорський духовий оркестр КЗ «Хмільницький РБК».

У фойє експонувались виставки організовані: працівниками районного Будинку культури – виставка вишитих робіт вишивальниці з с. Воронівці Ладигіної Тетяни,  
                                                              

виставкова експозиція короваїв, випечених працівниками культури сільських клубних закладів сіл:   Скаржинці, Березна, Сьомаки, Мар’янівка, Сулківка, виставка дідухів та снопів, виготовлених працівниками сільських клубних закладів та сільськими майстринями з хлібопекарства. Всього було представлено близько 30 короваїв. 


Фойє прикрасили також  роботи місцевих художників Дмитра Власійчука, Миколи Загороднього.

Усі охочі могли переглянути виставкові експозиці: КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дітей» - інформаційно-ілюстративна книжкова виставка  та виставка дитячих творчих робіт «Україна єдина», КЗ «Хмільницька бібліотека для дорослих»  - книжкова виставка-вшанування «Незалежній Україні – слава нині і вовік». 


О 12.00 год. розпочались урочистості у великій залі КЗ «Хмільницький РБК».  На святковому заході були присутні та запрошені до вітального слова :
голова районної державної адміністрації Євгеній Віталійович Буткевич,
голова районної ради Зоя Григорівна Бонсевич,   помічник народного депутата України Петра Васильовича  Юрчишина Василь Петрович Павленко та почесні гості з міста Слонім, республіка Білорусь – заступник голови Слонімського району Гродненської області Рудковській Катерині Янівні.
          На урочистостях згідно розпоряджень голови районної ради та голови райдержадміністрації кращих громадян району було нагороджено  почесними грамотами, оголошено імена людей занесених на Дошку Пошани та оголошено рішення  організаційного комітету з проведення конкурсу «Людина року». Також нагороджено волонтерів Відзнаками  Президента «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» . Хвилиною мовчання було згадано усіх загиблих за волю і незалежність України.


Після урочистої частини розпочалася святкова  концертна програма за участю таких колективів: народного аматорського ансамблю «Первоцвіт» Уланівського СБК, народного аматорського хорового колективу української пісні «Зорецвіт» та народного аматорського хорового колективу ветеранів війни та праці районного Будинку культури під керівництвом Павла Дубового,жіночого вокального ансамблю української пісні «Калинонька» Маркушівського СБК, народного аматорського фольклорного ансамблю Сербанівського сільського клубу-бібліотеки, родинного ансамблю сім’ї Гутніків Морозівського сільського клубу, народного аматорського тріо бандуристок РБК, народного аматорського тріо «Лілея» районного Будинку культури, народного аматорського тріо «Елегія» районного БК, солістів Хмільницької школи мистецтв Крістіни Лисої та Лукащук Аліни, та дитячого фольклорного ансамблю «Веселка» під керівництвом Оксани Доліної з Хмільницької школи мистецтв. 
                                





.   Завершився святковий концерт виходом учасників із прапорами, на яких написано назви усіх областей України. Бурхливі оплески ще довго лунали в залі, було чути вигуки : «Слава Україні! Героям слава!». 


24 серпня у м. Хмільник відбулася загально-міська хода  від пам’ятника Богдану Хмельницькому до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні,  в якій взяли участь жителі міста, керівництво району, міста,  представники організацій та підприємств міста та усі бажаючі. Під час ходи біля пам’ятників загиблим у ІІ Світовій війні, загиблим в Афганістані, пам’ятного знаку «Герої не вмирають» , що знаходиться в КЗ «Хмільницький РБК», пам’ятного знаку Небесній Сотні на площі Свободи відбулося покладання квітів та « Хвилина мовчання».
                                              

















Комментариев нет:

Отправить комментарий