Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

суббота, 25 августа 2018 г.

Участь в ХІ обласному фестивалі народної творчості «Скарби Поділля»

Подільська земля одна з найбагатших в Україні на творчі людські таланти,  розмаїття ремесел, обрядів, традицій. Мабуть, тому в м. Вінниця ось уже 11-ий рік поспіль до Дня Незалежності України , з метою збереження народних традицій, що споконвіку були основою виховання патріотизму та прагнення українців до створення і утвердження власної держави  , пройшов  фестиваль народної творчості «Скарби Поділля».
         Виставкові експозиції на тему «Величальна рідному краю» включали в себе різноманітні вироби народних умільців, вишивальниць, твори художників, скульпторів, різдвяні обереги – дідухи, символи достатку – снопи, обрядові хліби, короваї та інші вироби з тіста.
         Головним атрибутом на кожному столі районних виставкових експозицій став коровай та домашній хліб, печений в українській сільській печі.

         Цьогоріч виставкова експозиція нашого Хмільницького району виявилась однією з найкращих, а весільний коровай, випечений майстринями Хмільницької філії  «Зернопродукт», побив усі рекорди по своєму розміру та оздобленню. Його  вага становила більше 20 кг. Всього було представлено 10 короваїв з різних сіл району  та 3 хліби, випечених за старовинними рецептами на черені з с. Куманівці.

На розкладному стенді милували око відвідувачів роботи нашого хмільницького художника, члена Спілки народних майстрів України, народознавця  Власійчука Дмитра Івановича та художника Василя Гальчевського.  Картини з зображенням українських краєвидів та української родини  випромінювали тепло,світло і дарували людям радість.

Виставкову експозицію, яка згодом стала для багатьох і фото-зоною, відвідало багато вінничан та гостей з інших районів Вінницької області.

         Фестиваль прикрасив святковий концерт за участю різноманітних творчих колективів та солістів області. Свято справило на усіх учасників та відвідувачів незабутні враження.

Комментариев нет:

Отправить комментарий