Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

среда, 29 августа 2018 г.

День села у Клітенці

                                                              Моя рідна Клітенка – солов’їнії ночі,
     Цвіту яблунь і вишень духм’яний нектар…
                                                              Усе те, що забути не можу й не хочу;
                                                              Це життя мого частка, Божественний дар!


         Клітенка, маленьке мальовниче село на окраїні Хмільницького району, 28 серпня весело та гучно відсвяткувало  свій День села, який ось уже кілька років поспіль відмічають на престольне свято – Першу Пречисту, Успіння Пресвятої Богородиці.  Біля відремонтованого клубу-бібліотеки бадьорою музикою усіх жителів та гостей села зустрічав Військовий духовий оркестр з м. Бершадь.

В ошатно прибраній концертній залі сільського закладу культури відбувся святковий концерт, в якому взяли участь, як наймолодші жителі Клітенки так і найстарші. Зі сцени лунали українські пісні, вірші про рідне село. На свято села завітала голова Кропивнянської сільської ради Ніна Михайлівна Дмитрук, директор ТОВ «Щедра нива»  Юрій Миколайович Шебика та директор ТОВ «АРГО» Сергій Миколайович Усатий, які привітали клітенчан з Днем  села, подякували їм за невтомну працю на рідній землі, побажали миру, злагоди, добра, здоров’я і процвітання кожній родині. 


         Хвилиною мовчання було вшановано усіх загиблих та померлих земляків у роки Голодомору, репресій , Другої Світової війни, а також усіх загиблих в наш час  за волю та незалежність нашої держави на сході України.
         Найбільше багатство села – це його люди.  В гості у рідне село завітала  самодіяльна співачка з Бершаді Світлана Ващенко, вона подарувала своїм землякам кілька пісень,

 а місцева поетеса Ващук Юлія зачитала власні вірші. На сцені радували піснями та віршованими рядками про рідне село юні клітенчани. Усіх присутніх вразив своїм співом (нехай ще не дуже майстерним) новостворений вокальний ансамбль с. Клітенка на чолі з найстаршим учасником - 88-річним Вознюком Миколою Андрійовичем, який  артистично, енергійно з запалом виконував разом з жінками українські народні пісні. 
                                       

Родзинкою заходу стало нагородження подяками за невтомну працю на рідній землі та цінними подарунками найстарших жителів 2018 року - Петрук  Надію Євменівну та Верховлюка Миколу Стаховича, а також нагородження символічними медалями та подарунками батьків двох новонароджених немовлят : Томчука Андрія (30.07)  та Ящук Олександри (22.08). Якщо у селі народжуються дітки, то воно житиме і матиме майбутнє. Тому, як символ процвітання, добробуту та продовження життя на селі юним учасникам концерту було вручено «Вінок процвітання села» виготовлений із колосся, прикрашений калиною та соняхами.

Під кінець свята усі присутні в глядацькій залі пригощалися смачним короваєм. Після концерту свято продовжувалось на вулиці, де своїм ароматом вабила смачна юшка та шашлик.

Веселі та задоволені клітенчани спілкувались, співали та обмінювались враженнями. А дітвора із задоволенням спускалась з надувної гірки, стрибала на батутах, пригощалася  морозивом. Увечері для молоді проводилась дискотека та молодіжні розваги.


         Свято відбулося завдяки невтомній праці та організації завідуючої Клітенецьким сільським клубом-бібліотекою Марущак Олени, яка відповідально з ентузіазмом віднеслась до роботи. Допомогу в складанні сценарію та проведенні святкового концерту надала методист районного Будинку культури Гавура Оксана, яка ще й подарувала клітенчанам власні вірші та пісню.

Жителі  с. Клітенка дякували за посильну матеріальну допомогу директорам сільськогосподарських товариств:  ТОВ «Щедра нива» - Шебиці Юрію Миколайовичу, ТОВ «АРГО» - Усатому Сергію Миколайовичу, а також небайдужому меценату, який часто йде назустріч у вирішенні матеріальних та побутових питань – Марущаку Миколі Анатолійовичу. 
    Свято пройшло в теплій родинній атмосфері і залишило незабутні враження.









Комментариев нет:

Отправить комментарий