Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

понедельник, 26 августа 2019 г.

Урочистості до 28-ї річниці Дня незалежності України

З метою відзначення 28-ї річниці Дня незалежності України, поглиблення знань з історії становлення нашої держави, виховання патріотизму, поваги до історичного минулого України та її захисників   в КЗ «Хмільницький РБК» 22 серпня пройшли урочистості та святковий концерт « І оживе добра слава, слава України».
На початку урочистого дійства гостей і жителів Хмільниччини зустрічав народний аматорський духовий оркестр КЗ «Хмільницький РБК».

 У фойє районного Будинку культури гостей, що завітали на свято,  приємно  вражала своєю красою та ароматом виставка хлібів, короваїв, дідухів, снопів «Вроди, Боже, хліб смачний, подаруй нам мир святий», в якій взяли участь практично всі працівники культури сільських закладів культури. Щиро та  гостинно вітали людей і представляли світлиці  творчі колективи та представники сільських громад Хмільницького району.



На урочистих зборах голова Хмільницької райдержадміністрації Євгеній Буткевич привітав усіх з державними святами. Разом із заступником голови Хмільницької районної ради Анатолієм Войцещуком вручили Почесні грамоти райдержадміністрації і районної ради найкращим трудівникам різних сфер діяльності з нагоди Дня незалежності України. 

Військовий комісар Хмільницького об'єднаного районного військового комісаріату, підполковник Андрій Охріменко також привітав усіх присутніх з Днем незалежності України та Днем Державного Прапора України. Він вручив почесні відзнаки Президента України "За участь в антитерористичній операції"  учасникам бойових дій на сході України. 
До учасників урочистостей також звернулися з вітальними словами голова спілки учасників АТО у м.Хмільник та Хмільницькому районі Валентин Ковальський, настоятель парафії храму святих першоверховних апостолів Петра і Павла м. Хмільника – Іван  Пукас  та представника народного депутата України Петра Юрчишина.
Також було вручено статуетки, диплом та грошові винагороди переможцям у районному конкурсі "Людина року".
             Свято продовжувалось в концертній залі районного Будинку культури.  Своїми цікавими, різнобарвними виступами порадували глядачів творчі колективи та солісти району. В концертній програмі взяли участь: народний аматорський хоровий колектив української пісні «Зорецвіт» ім. Василя Коцулима, 

народний аматорський хоровий колектив ветеранів війни та праці, народне аматорське тріо «Лілея», 
народний аматорський вокальний гурт «Елегія» КЗ «Хмільницький РБК», 
народний аматорський чоловічий гурт Порицького СБК,

 народний аматорський фольклорний колектив Сербанівського сільського клубу, 
жіночий вокальний ансамбль Лип’ятинського СБК, 
жіночий вокальний ансамбль «Любисток» Великомитницького СБК, народний аматорський жіночий вокальний ансамбль української пісні «Калинонька» Маркушівського СБК, жіночий вокальний ансамбль «Мальви» Березнянського СБК, солісти: Олександр Захаров, Наталія Граждан,
 Дана Омельчук.

Під час фінальної пісні «Вітчизна» у виконанні народного аматорського чоловічого гурту  на сцену вийшли усі творчі колективи, а жінки на вишитих рушниках внесли до зали хліби та короваї, як символи нашого гостинного хлібного краю.        

          

Комментариев нет:

Отправить комментарий