Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

четверг, 29 августа 2019 г.

День села Клітенка


28 серпня в селі Клітенка відбулося свято – День села, яке вже традиційно святкується наприкінці літа на велике християнське свято Перша Пречиста – Успіння Пресвятої Богородиці.
Святкове дійство розпочалося о 15.00 год. Біля сільського клубу всіх людей на святкування скликав запальними мелодіями народний аматорський духовий оркестр КЗ «Хмільницький РБК» під керівництвом Володимира Бахновського.

Святковий концерт розпочався о 16.00. На свято із запашним короваєм завітали почесні гості: перший заступник голови Хмільницької райдержадміністрації Павло Андрійович Горбатюк та заступник голови районної ради Анатолій Іванович Войцещук. Вони вручили клітенчанам запашний коровай, привітали зі святом, побажали процвітання селу та нагородили почесними грамотами кращих жителів села. До вітального слова була запрошена також  голова Кропивнянської сільської ради Ніна Михайлівна Дмитрук, яка подякувала за організацію свята завідуючій сільським клубом Олені Марущак та привітала зі святом жителів своєї територіальної громади . Вітання звучали і від директора ТОВ «Щедра нива» Дмитра Петровича Бойка, який прийшов з короваєм та був  спонсором цього свята. Дмитро Бойко нагородив цінними подарунками найстарших та наймолодших жителів села, підкреслюючи, що село має шанс на майбутнє, коли в ньому звучать дитячі голоси.
В концертній програмі взяли участь майже всі дітки, що проживають в селі. Вони радували односельчан піснями, віршами та танцями. Виступали також і два вокальних ансамблі в складі молодших жінок та старших на чолі з енергійним старожилом, 88- літнім жителем Андрієм Гордієвичем Вознюком. 

Порадували і розвеселили глядачів і гумористичні сценки, що зіграли артисти-аматори.

В переддень  5-ї річниці Іловайської трагедії  та виконуючи Указ Президента про «День пам’яті захисників України, що загинули за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України» було проведено Хвилину мовчання, яку  організувала, використовуючи власні вірші, методист КЗ «Хмільницький РБК» Оксана Гавура.
А родзинкою цього свята став виступ однієї з найкращих солісток району, переможниці багатьох конкурсів, учасниці різноманітних фестивалів, солістки Великомитницького СБК – Дани Омельчук,  яка приїхала на запрошення завідуючої клубом та директора ТОВ «Щедра нива» Дмитра Бойка.  Глядачі тепло, бурхливими оплесками проводжали всіх артистів в надії побачити ще кращі виступи і на наступний рік.
Свято продовжилося на вулиці, де всі бажаючі могли скуштувати гарячий шашлик, смачну юшку та ароматний плов. У вечірній час біля клубу відбулася святкова дискотека.
Дуже багато зусиль, творчого потенціалу та часу витратила на організацію святкування Дня села завідуюча Клітенським сільським клубом , одна з кращих працівників культури району - Олена Марущак.
Всі присутні отримали від свята масу позитивних емоцій і гарний настрій.

Комментариев нет:

Отправить комментарий