Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

понедельник, 12 августа 2019 г.

"Зорецвіт" на фестивалі-конкурсі "Серпневий заспів" у Чорноморську


В портовому мальовничому та гостинному місті Чорноморськ  в серпні цього року відбувся ХІІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва «Серпневий заспів»  ім. Юрія Штельмаха. Цей фестиваль  кожного року підіймається на нову висоту і в ньому приймають участь ще більше творчих колективів зі всієї України.
В цьому році у конкурсі фестивалю взяли участь 26 творчих співочих колективи з різних куточків України :  з Черкащини, Чернігівщини, Київщини, Рівненщини, Львівщини, Тернопільщини, Кіровоградщини, Харківщини, Житомирщини та Вінниччини.
 Нашу Вінницьку область представили аж 4 колективи: народний аматорський хоровий колектив працівників культури  Вінницького району , ансамбль «Заграй» Соснівського сільського БК ( зайняли ІІІ місце), ансамблі «З роси й води» та «Файні молодички та класні пацани» з с. Ольгопіль і народний аматорський хоровий колектив української пісні «Зорецвіт» ім. Василя Коцулима Хмільницького районного Будинку культури. В репертуарі майже всіх колективів були пісні в обробці Юрія Штельмаха.

Конкурс проводився в два етапи : 9 серпня виступали хори, а 10 серпня – ансамблі. Третій день фестивалю завершився святковою ходою по центральній вулиці міста та гала-концертом , який відбувся на березі моря. Видовище було вражаюче, коли всі у часники в колоритних українських костюмах йшли по місту, а їх приязно вітали чорноморці.

Наш «Зорецвіт», хоча і не зайняв призове місце, проте гідно представив Хмільниччину, заспівавши 3 пісні : «Моя ти земле калинова», «Гей, сідлайте, хлопці, коней» та «Зелений дубочок» в обробці  Ю.Штельмаха.  Акомпанував та диригував хором Павло Дубовий. Хористи від участі у фестивалі отримали і задоволення, і цікавий, потрібний для підвищення майстерності , досвід.



Комментариев нет:

Отправить комментарий