Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

вторник, 15 октября 2019 г.

" Благословенна та держава, що має відданих синів"

14 жовтня 2019 року в міському парку культури і відпочинку   ім. Т.Г.Шевченка відбувся ІІ міськрайонний фестиваль військово-патріотичної пісні «Благословенна та держава, що має відданих синів».
Під звуки народного аматорського духового оркестру районного Будинку культури пройшли почесною ходою центральною вулицею Хмільника від пам’ятника Сергію Муравському до пам’ятника Т.Г. Шевченка - ветерани, учасники АТО та ООС, активісти, волонтери. Ця хода відбулася  на  знак вшанування усіх захисників України.



В парку відбувалося святкове дійство: на сцені лунали патріотичні пісні, в затінку під ялинами проходили спортивні змагання, спортивний туризм, стрільба з пневматичної зброї, експонувалась виставка військового приладдя. На  вогнищі польової кухні  варилась смачна солдатська юшка, яку могли скуштувати всі охочі.

Участь в офіційному відкритті фестивалю взяли заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Васильович Крученюк, голова Хмільницької райдержадміністрації Євгеній Віталійович Буткевич, голова районної ради Зоя Григорівна Бонсевич, міський голова Сергій Борисович  Редчик . Вони привітали  зі сцени захисників  України зі святом, а також висловили  вітання із Днем Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці хмільничанам та гостям міста-курорту.

Керівники подякували  організаторам і натхненникам фестивалю за утвердження героїко-патріотичних традицій сучасності та відзначили  добрим словом вдячності об’єднавчу участь громадського активу у популяризації військово-патріотичної пісні на теренах Хмільницького краю.
До захисників та усіх присутніх звернувся голова міськрайонної ГО «Спілка учасників АТО» Валентин Ковальський. Він вручив подяки учасникам АТО та подякував за службу на благо держави.

Фестиваль подарував чудові миті творчості й насолоди усім його шанувальникам. Загалом програмою заходу представлено близько 20 учасників із числа місцевих та запрошених хорових колективів, солістів-вокалістів, інструменталістів, творчих колективів, читців авторської поезії та творчих особистостей. 
Це : народний аматорський хоровий колектив української пісні «Зорецвіт» ім..Василя Коцулима КЗ «Хмільницький РБК», чоловічий гурт «Явір» Уланівського СБК, 
соліст-гітарист Михайло Войцещук Мар’янівського СБК, авторську поезію читала методист районного БК Оксана Гавура, власні твори виконав бард Богдан Тарасюк, свої виступи подарували творчі діти Хмільницької ЗОШ № 3 , патріотичні пісні  виконала Валентина Автодійчук та  гостя з Літина Наталія Граждан. 
Захід відбувся за сприяння Хмільницької міської ради, районної державної адміністрації та районної ради, за організації міськрайонної ГО «Спілка учасників АТО», підтримки «Руху ветеранів України» та фінансової підтримки ФОП «Цюрпіта» та ФГ «Явір».

Учасники мистецького заходу відзначені дипломами фестивалю, а спонсори – подяками за доброчинну підтримку фестивалю.

Комментариев нет:

Отправить комментарий