Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

пятница, 4 октября 2019 г.

"Ти йдеш у військо українське , сину" - урочисті проводи юнаків до лав Української Армії

4 жовтня в малій залі КЗ «Хмільницький РБК» відбувся святковий захід з нагоди проводів  до лав Української армії призовників Хмільницького району. В залі були присутні батьки та родичі молодих  майбутніх солдатів.

Для зачитання Указу Президента до слова був запрошений заступник військового комісара Хмільницького об’єднаного районного військового комісаріату Олег Прокопович.
Привітати призовників прийшли представники районної та міської влади: заступник голови райдержадміністрації Микола Чекотун,  заступник голови районної ради Анатолій Войцещук, начальник відділу цивільного захисту населення Валерій Коломійчук. 
Вони побажали легкої служби на благо Батьківщини та передали їм подарунки від голів сільських рад та міського голови.
Зі сцени від усіх матерів звернулась мама одного з призовників Неллі Садова, яка зачитала «Материнський наказ». На знак материнської любові матері перев'язали своїх синів рушниками, а ті , в свою чергу, матерів - хустками.

Приємним сюрпризом для юнаків та усіх присутніх були подаровані волонтером, головою громадської організації «Народне віче» Миколою Михальнюком -  українські прапори. Призовники з гордістю накинули прапори на плечі, як обереги та символи волі, сили і незламності українського духу. Юнаки зі сцени дали почесну Клятву призовника з честю і гідністю служити на благо України. 
 Слова напутніх побажань та молитву за майбутніх воїнів проголосив настоятель храму Первоверховних апостолів Петра і Павла  - священник Іван Пукас. .

 Опускаючись на коліно та цілуючи Прапор України , молоді призовники повертались на свої місця в залі.


Для юнаків та усіх присутніх відбувся святковий концерт, в якому взяли участь : солістки Вікторія Стукан та Даша Гусаревич,
 соліст Віталій Волошин, учасниця народного аматорського тріо бандуристів – Валентина Автодійчук,
 народний аматорський вокальний гурт «Елегія» КЗ «Хмільницький РБК».

Розчулені та схвильовані батьки та призовники покидали залу під слова побажання в надії швидко відслужити та повернутися .

Комментариев нет:

Отправить комментарий