Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

воскресенье, 7 февраля 2016 г.

Вшанування пам’яті загиблих в бою під Крутами


         З 25 січня  по 2 лютого в закладах культури району відзначались такі  важливі події в житті нашої країни, як Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту та 98 – а  річниця битви під Крутами.
         У 2005 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію № 60/7 “Пам’ять про Голокост”, що проголосила 27 січня Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту. Україна приєдналася до цього документу у 2012 році та вперше відзначила Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.
         В закладах культури сіл: Соколова, Пустовійти, Скаржинці,
Х. Кривошиїнські, Лозна, Куманівці, Кропивна,  пройшли бесіди, історичні години години пам’яті: «Голокост – трагедія людства», «Пам’яті жертв Голокосту», «Голокост – трагічні сторінки історії України».
         На заходах, працівники культури розповідали присутнім, що  голокост – трагедія, злочин проти людства, який тривалий час був закритим, що  вивчення документів, спогадів доводить -  територія України стала своєрідним полігоном, де нацистські нелюди опрацьовували методи «остаточного розв’язування єврейського питання». Трагедія українських євреїв була не просто частиною Катастрофи європейського єврейства у роки світової війни. Вона стала тією сходинкою, переступивши яку нацисти вирішили остаточно знищити всіх євреїв Європи.
         Ці заходи сприяли поглибленню знань з проблемних тем вітчизняної історії, виховували почуття гуманності та сприяли формуванню толерантності у міжнаціональних відносинах.
                З метою вшанування пам’яті загиблих в бою під Крутами, продовження виховання у громадян  почуття патріотизму, гордості за людей своєї землі, що відстояли незалежність і волю,  розкрити перед  присутніми  невідомі сторінки Громадянської війни, показати, як важливо пам’ятати подвиги наших предків , в закладах культури сіл: В. Острожок, Сулківка, Лозна, Качанівка, Сл. Кустовецька, Соколова, Сальниця,  пройшли бесіди, інформаційні години  до 98 – ї річниці битви під Крутами: «Герої Крут», «На Аскольдовій могилі поховали їх», «На грані двох тисячоліть, чорніє хрест у білім полі», «Пам’яті героїв Крут».  Під час заходів присутні  дізнались про героїчний подвиг юнаків, що полягли за незалежність молодої Української Держави на станції Крути 29 січня 1918 року.
           В Порицькому сільському будинку культури пройшла бесіда «Людина з легенди»  до 96 – ї річниці з дня народження Героя Радянського Союзу Василя Порика.
         У Маломитницькому сільському клубі відбулась зустріч з воїном – земляком, учасником АТО Богданом Васильовичем Вегерою, а в Пагурецькому СК  з учасником АТО  Петром Петровичем Казмірчуком.

         Працівники культури дякували нашим захисникам за мирне небо над нашим краєм, бажали міцного здоров’я, незламності духу та благополуччя.
         Такі заходи виховують почуття патріотизму, гордості за свою Вітчизну, розвивають прагнення і бажання стати захисником України  та доводять, що
в житті завжди є місце подвигу, але шлях до нього лежить через виховання в собі почуття обов'язку , моральної стійкості. Мужність, воля до перемоги, чесність і сумлінність - всі ці високі моральні якості народжуються необов'язково у боротьбі з вогнем, але і в боротьбі з недисциплінованістю, неорганізованістю, брехнею. В перемозі над своїми  недоліками і народжується той героїчний характер людини, який необхідний всім для щасливого життя - «героями не народжуються, героями стають...».

Комментариев нет:

Отправить комментарий