Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

четверг, 11 февраля 2016 г.

Авторська виставка образотворчого мистецтва Михайла Громова


          11 лютого, в районному будинку культури,  о14 – й годині, в арт - галереї «Хмільник мистецький»  відкрилась авторська виставка образотворчого мистецтва Михайла Громова «Творчість, якою живу».
         Виставка стала яскравою подією в житті автора – це виставка живопису, графіки а також килимарства.
          Автор презентував 37 робіт у різних техніках виконання, жанрах та стильових напрямках – від реалізму до образно – асоціативних творів.    
         На відкриття завітали та виступили творчі митці : Дмитро Власійчук, Роман Гребельський, Семен Антонюк, Микола Загородній, Олександр Локтіонов, Оксана Гавура.

         Директор районного будинку культури Анатолій Горбатюк поздоровив Михайла Яковича з презентацією та вручив подяку відділу культури і туризму за вагомий внесок у розвиток традиційного народного мистецтва та багаторічну співпрацю.
         Народився Михайло Якович 21 листопада 1946 року в м. Хмільнику.    
         Працює у жанрі різьбярства, живопису, макраме, ткацтва.  Має вищу світу, закінчив Львівський державний інститут прикладного і декоративного мистецтва.
         Учасник обласних, республіканських та міжнародних виставок у містах: Вінниця, Кишинів, Москва, Касабланка, Гельсинкі.
         Розповідаючи про здобутки художника  Михайла Яковича, його іноді називають поетом пензля та довершеної композиції. Його живопис « Над Бугом – рікою», « Тополі», «Стара церква», «Чудинівські пороги», «Чарівні пагорби», «Іриси», «Осінній букет», «Надвечір’я», «Зимовий день», «Старий садок взимку», занурює у живе буяння кольорів, світла і тіні, гри півтонів та ліній. Тут відчуваєш чарівні запахи подільської природи, шелест ніжного весняного листя, шум літнього дощу, завивання зимової хурделиці.
         Творчості митця притаманна невгамовність у пошуках нового в композиції, колористичних та стилістичних вирішеннях.
         Радісна, оптимістична творчість Михайла Яковича, гадаю, знайде щирий відгук у небайдужих серцях відвідувачів виставки різного віку і професій, а отже подарує їм справжню насолоду від спілкування з творчістю Михайла Яковича Громова.

Комментариев нет:

Отправить комментарий