Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

пятница, 19 февраля 2016 г.

Зігрій солдата миром і любов’ю


          Для вшанування усіх полеглих на Майдані, на Сході України, 19 лютого в місті  відбулися  заходи, приурочені тим трагічним подіям. Розпочались вони із урочистого нагородження учасників антитерористичної операції -  49 бійцям із району та міста, які в ході перших трьох хвиль мобілізації пішли захищати нашу батьківщину та проявили свою мужність, сміливість та відвагу, військовий комісар Андрій Охріменко разом з головою райдержадміністрації Євгенієм Буткевичем, головою районної ради Зоєю Бонсевич та міським головою Сергієм Редчиком вручили нагрудні знаки начальника Генерального штабу Збройних Сил України «Учасник АТО». Очільники району та міста подякували бійцям та пом’янули всіх загиблих хвилиною мовчання.
         Вшанування подвигу відважних героїв продовжилось на центральній площі міста поруч з пам’ятним знаком Героям Небесної Сотні.
«Герої Небесної Сотні одними з перших торували шлях до нашої свободи, ціною власного життя вони заклали фундамент незламності та бажання жити вільно», - сказав міський голова Сергій Редчик, звертаючись до присутніх.
Також перед присутніми виступили голова спілки учасників АТО Валентин Ковальський, голова ГФ «Народне віче» волонтер Микола Михальнюк, представники політичних партій, які були єдині в думці, що ми повинні продовжувати розпочату Героями Майдану боротьбу.
         Завершальним заходом стала благодійна акція «Зігрій солдата миром і любов’ю», яка відбулася в районному Будинку культури і розпочалася піснею про Україну у виконанні народного аматорського хорового колективу ветеранів війни і праці РБК.
         «Два роки минуло з дня наймасовішого розстрілу мирних демонстрантів на Майдані, рік трагічного виведення українських військ з-під Дебальцевого, коли підрозділи армії з боями відходили з місць дислокації, окропляючи поля молодою кров’ю. Ці два роки змінили кожного з нас, і я впевнений, що на правильному шляху, який приведе нас до світлого майбутнього, до процвітання нашої країни » - зазначив Євгеній Буткевич.  
Також перед присутніми виступили голова ГФ «Народна самооборона» Станіслав Найчук, дружина народного депутата Петра Юрчишина Любов Юрчишина, вчитель української мови та літератури Пагурецької школи Віра Степанюк.
         Героїв Майдану,  Героїв Дебальцевого, загиблих земляків – учасників  АТО – Сергія Муравського, Михайла Рачка,  всіх,  хто загинув  за світле майбутнє України,  вшанували хвилиною мовчання.
         На сцені виступали народні аматорські колективи , які своєю творчістю та пісенним талантом змогли розчулити глядачів до сліз.
         На завершення благодійного заходу зібрані кошти 10 тис. 360 грн. були передані керівнику міської громадської організації «Народне віче» Миколі Михальнюку, який запевнив, що вони будуть використані за призначенням.

Комментариев нет:

Отправить комментарий