Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

суббота, 13 мая 2017 г.

Святковий захід "Сім'я в єдиній Україні"


          12 травня у малій залі КЗ «Хмільницький РБК» відбувся святковий захід присвячений Міжнародному Дню сім’ї та Дню Матері.
      У залі були присутні : заступник Хмільницької районної ради Анатолій Іванович Войцещук,  учасники народного аматорського хорового колективу ветеранів війни і праці, учні 9-х класів ЗОШ №2 та ліцею сфери послуг № 20,  члени любительського об’єднання «Читацьке коло», працівники Хмільницької районної бібліотеки для дорослих, районної бібліотеки для дітей, служби у справах сім’ї та молоді та всі бажаючі.
        Концерт розпочався гарними віршованими та прозовими рядками про родину, сім’ю та маму, про їх роль у житті кожної людини.
        З вітальним словам виступив заступник голови Хмільницької районної ради Войцещук А.І. Він щиро привітав усіх присутніх з Міжнародним Днем сім’ї та Днем Матері, розповів про важливу роль родини у житті кожної людини. У зверненні до молоді Анатолій Іванович наголосив на тому, щоб вони шанували матерів та батьків, любили їх і допомагали, щоб ніколи не забували дорогу до рідного дому. В кінці виступу він побажав усім присутнім матерям здоров’я, добра, любові та миру.

          Святковий захід прикрасив виступ гурту народного аматорського хорового колективу української пісні «Зорецвіт», який виконав  «Материнську пісню», українську народну пісню «У вишневому саду» та пісню «Єднаймося , люба родино!». Соліст хору Олександр Кірсіцький зворушливо  виконав пісню «Мамина молитва».

           В концерті взяли участь талановиті учні ліцею : Загородній Ярослав, який виконав пісню «Два кольори» та прочитав власний вірш-подяку своїм батькам; Даша Владика, яка виконала пісню «За вроду дякую батькам»; Альона Деркач з піснею «Балада про матір».

          Світлі, щирі почуття у глядачів викликав родинний дует у складі солістки Великомитницького Будинку культури Дани Омельчук та її мами – директора Великомитницького БК Оксани Гавінської. Вони виконали пісню «Мамина сорочка» та пісню «Журавлина доля».

         Справжнім виховним моментом для присутніх учнів, родзинкою заходу була розповідь про маму загиблого в зоні АТО 18-річного сина Олега Кулиненка  Алєксєєву Ірину з Дніпропетровщини. Глядачі були вражені подвигом юного солдата, що з-під куль намагався спасти пораненого товариша. Зі сльозами на очах присутні в залі слухали віршовані рядки, написані мамою загиблого юнака, та вірш підтримку їй, написаний Гавурою Оксаною.

         «Немає чужих дітей -- немає чужих героїв» -- було підкреслено у виступі. 
      По завершенню заходу  за участю артистів, що брали участь у заході та учнів школи та ліцею, які були глядачами було проведено акцію «Твій син з нами» для матерів, у яких в зоні АТО загинули єдині сини. Для мам  Муравського Сергія,  Рачка Михайла – наших земляків та мами Кулиненка Олега з Межевої Дніпропетровської області.  Молодь охоче взяла участь у даній акції-підтримці.

    Зворушені даним святковим заходом глядачі з вдячністю покидали малу залу Хмільницького РБК.


Комментариев нет:

Отправить комментарий