Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

четверг, 18 мая 2017 г.

Поїздка Маркушівського народного аматорського ансамблю української пісні «Калинонька» в м. Київ на передачу Фольк – Music

            Жіночий вокальний ансамбль української пісні  «Калинонька» Маркушівського сільського Будинку культури  створений та працює із 1986 року.      Із 1998 року  керівником ансамблю  працює  Оксана Василівна  Сусол.

        Неодноразові, традиційні виступи на місцевих і загальнодержавних святкових заходах та урочистих подіях дістали високу оцінку громадськості та засобів масової інформації.
         За роки роботи ансамбль  є  учасником багатьох конкурсів та  фестивалів: «Свята української пісні», « Співуча родина», районного  конкурсу  козацької пісні, урочистостях до дня працівників сільського господарства та працівників культури.
         Колектив неодноразово брав участь  в урочистостях до  Дня Незалежності України в місті  Хмільник, Вінниця та в Немирівському районі, в  обласному фестивалі  народної творчості « Різдвяне Диво» .  Двічі брали  участь у презентації книг  свого  земляка  Василя Паламарчука  -  «Босоніж по стерні» та «Летять лелеки в рідні Маркуші».
         Колектив завоював повагу серед жителів не лише свого села , вони є окрасою всіх масових заходів, які проводяться в районі та області.

         В репертуарі ансамблю більше сотні вокальних  творів. Це твори сучасних композиторів, популярні українські пісні, пісні місцевих самодіяльних авторів.  Вокальний ансамбль вивчає та виконує старовинні обряди – «Випікання короваю», «Весілля в Маркушах», «Івана Купала», «Андрія».
         За високий рівень виконавської майстерності та сценічну культуру колектив неодноразово був нагороджений дипломами, грамотами та подяками обласного центру народної творчості, районної державної адміністрації та районної ради,  відділу культури і туризму райдержадміністрації. 
         5 січня 2017 року ансамблю української пісні   « Калинонька» Маркушівського СБК присвоєно управлінням культури і мистецтв Вінницької облдержадміністрації  звання «народний аматорський».
         Вже давненько учасниці цього прекрасного співучого колективу мріяли попасти на телепередачу «Фольк – Musіс».  Ведуча  Фольк – Music Оксана Пекун в серпні 2016 р відвідала  жіночий вокальний ансамбль    Маркушівського сільського Будинку культури  і  записала їхні вокальні твори та запросила їх до Києва для участі в програмі.
          І нарешті 17 травня 2017 року мрія маркушівських аматорів здійснилася Вони гідно представили Вінниччну  в одній із передач, майстерно виконали  українську народну пісню « Ой вербо кучерява»

. Доволі цікаво переспівав  цей твір  гурт Гардамани.
 
         Народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Калинонька»  Маркушівського  СБК супроводжували  сільський голова Володимир Вікторович  Дрончак та методист КЗ «Хмільницький РБК» Оксана Петрівна Перун.

         Варто додати, що це вже далеко не перший виступ представників Хмільницького району в популярній передачі, колективи з Поділля зустрічають  з особливою теплотою.

    Звісно, Україна не змогла б побачити  і почути наших  майстерних землячок, якби не підтримка їхнього земляка, генерала Квашука Василя Павловича та його дружини Лесі Василівни.

Комментариев нет:

Отправить комментарий