Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

среда, 21 ноября 2018 г.

День села Митинці.

Осінь наповнена різноманітними святами.
         Традиційно  у цей час населені пункти нашого краю святкують Дні села,  нинішні  вихідні не стали виключенням і 17листопада  відбулося свято села Митинці.
          Досить символічно те, що ці свята відбувались у переддень вшанування працівників сільського господарства, адже на плечах цих людей і тримається аграрний сектор економіки нашої держави.   
         На жаль, село не має власного клубу, тому зібрання відбувалися на вулиці,  просто неба, біля місцевої бібліотеки, дитячої  ігрової площадки,

де було облаштовано  імпровізовану сцену. Більшість мешканців села складають люди похилого віку, які найбільше потребують  уваги та турботи, а свято Села , яке проводилось у перше  у Митинцях стало  справжньою подією.


         Все було оформлено красиво в українському колориті. По серед подвір’я стояла Світлиця
, прикрашена вишитими рушниками та хустками , у середині стояли різноманітні старовинні  ужиткові предмети та речі.
                                            

На подвір’ї стояла імпровізована криниця з відром
, під плотом ,на якому старовинні горшки ,стояв віз уквітчаний чорнобривцями
.   

         На свято Села завітали  почесні гості, керівники району
, яких  за доброю традицією  привітали  запашними короваями випеченими господинями села:   Катериною Довбняк, Галиною Гаврилюк, Оксаною Сусол з цьогорічного  врожаю , а саме:
- народний депутат України Петро Васильович Юрчишин;
- помічник – консультант народного депутата  України Петра Юрчишина Василь Петрович Павленко;
- перший заступник голови районної державної адміністрації Павло Андрійович Горбатюк;
- керівник апарату районної ради Валерій Миколайович Нечипорук;
- радник  директора « ПРАТ  Зернопродукт» Володимир Сергійович Гуменюк;
- голова вінницької обласної організації Національної спілки журналістів України, земляк Василь Миколайович Паламарчук;
- фахівець з питань оренди землі Майя Валентинівна Матвіюк.
       Депутат України , керівники  разом з сільським головою привітали  громаду села зі святом Села та наступаючим Днем сільського господарства, побажали  селу  у розвитку і стабільності, а людям комфортного і достойного життя. Подякували людям, які розбудовували своє рідне село і все своє життя віддали праці на землі,  чим і примножили здобутки та досягнення Хмільницького  району.

          Хвилиною мовчання вшанували керівники пам'ять усіх загиблих за волю і незалежність України.
          Вшановуючи  ветеранів праці, учасників бойових дій, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, найстаршу жительку села ,  троє діток , що народилися в цьому році   та людей, що прикладають сьогодні чимало зусиль для розвитку свого  села на честь свята відзначали відповідними Подяками, грошовими нагородами  та цінними подарунками. В якості подарунку народний  депутат України Петро Юрчишин подарував сучасну телевізійну панель.
          Зважаючи на те, що село не має клубного закладу Петро Васильович  пообіцяв, що предметно розгляне питання будівництва клубу у цьому селі, що віднайде можливості та ресурси аби спільними зусиллями збудувати для  цієї громади культурний центр. Від  Хмільницької райдержадміністрації та районної ради керівники  подарували ікону  Миколи Чудотворця.
          Порадувала всіх присутність та участь  у святі дітей та молоді села, а це означає, що село живе та розвивається. Окрасою свята став юний соліст Ваня Кузьмик , який приїхав до бабусі з смт.Тиврова. У його виконанні прозвучали пісні «Тече вода», «Два кольори»,  «Мої батьки».

         Свято Села супроводжувалось  чудовою  концертною програмою, яку було  організовано силами  місцевих виконавців жіночим вокальним ансамблем «Мальви»  Митинецької  сільської бібліотеки,  керівник Оксана Сусол. Колективом було виконано на святі понад 10 пісень.
          Щирими оплесками зустріли  присутні соліста, керівника народного аматорського хорового колективу ветеранів війни та праці  РБК Павла Дубового, який виконав пісні «Я тобі поклонюсь, Україно! та «Душі криниця».
         Гарний настрій,  позитивні емоції  подарували  Павло Дубовий  та директор В.Митницького СБК  Оксана Гавінська , які привітавши  присутніх   піснею побажали їм «Щастя і добра» .
Також мешканці села  отримали потужний заряд гарного настрою і чудової української музики.

      Це свято села було наповнене виключно позитивом, який надовго залишить приємні спогади та враження.

Комментариев нет:

Отправить комментарий