Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

понедельник, 5 ноября 2018 г.

Маленькі дива у Малому Митнику




Мистецтво і його прояви є невід'ємними частинами життя кожної людини, тому що вони допомагають формувати характер і смаки.
 Творча робота - це прекрасна, надзвичайно важка і дивовижно радісна праця. Саме такою дивовижно прекрасною працею  в мальовничому селі Малий Мимтник займаються юні учасники любительського об’єднання «Уміємо. Навчаємось. Стараємось.»
3 листопада в Маломитницькому сільському клубі-бібліотеці відбулося заняття любительського об’єднаняння «Уміємо. Навчаємось. Стараємось.» за участю методиста  по культурно-дозвіллєвій роботі Гавури О.П., яка вивчала досвід їх роботи.
           
В гуртковій кімнаті  зібралися учасники любительського об’єднання – від наймолодших, які ще не ходять в школу, до найстарших – 18 та 19-літніх дівчат.
Методист познайомилась з дітьми, оглянула виставку робіт, яка заповнює майже всю гурткову кімнату. На поличках  яскравими барвами вражали  найрізноманітніші вироби виготовлені своїми руками  в різних техніках. Це і вироби з природного матеріалу : мушлів, шишок, дерева, і вироби з пластиліну,  паперу,  бісеру, тканини. Вони виконані в техніках : орігамі, квілінг, бісероплетіння, вишивка бісером, нитками та ін. 
 Дитячій фантазії немає меж – все, що не візьмуть до рук ,  учасники об’єднання  перетворюють у дивовижні вироби, які зачаровують своєю неповторністю.
Цікаво і захопливо було спілкуватись з дітками. Вони поділились своїми враженнями від відвідування занять,  планами на майбутнє, розповіли про свої  мрії. Діти мріють не тільки про щось матеріальне, але й про найголовніше – щоб скінчилась війна, і в країні запанували мир та спокій.










Маючи талановитих власних дітей, організувала любительське об’єднання «Уміємо. Навчаємось. Стараємось.» завідуюча сільським клубом-бібліотекою Галина Всеволодівна Вегера.
Найактивнішою серед учасників об’єднання, організатором, ініціатором є Софія Вегера. Дівчина – староста гуртка, вміє працювати з молодшими учасниками, всіх заохочує до роботи, організовує методично і грамотно роботу по виготовленню різноманітних виробів, кожному дає завдання, щоб дитина відповідала за певний процес… І так народжуються дивовижні мистецькі вироби, які зачаровують своєю красою та неповторністю. А ще Софія разом з подругами вишуковує інформацію про виготовлення виробів  в різноманітних журналах, книгах, інтернеті. Також і сама розробляє креслення та методичні рекомендації по виготовленню виробів своїми руками. Юна майстриня проводить майстер-класи.
Так нещодавно в Хмільницькій бібліотеці для дорослих Софія Вегера разом з Божанською Анастасією та Баліцькою Вікою провели майстер-клас  по виготовленню квітів з паперу з учнями ліцеїв. Заняття пройшло цікаво, захопливо, в дружній атмосфері.

 Старші учасники любительського об’єднання займаються виготовленням більш складних робіт, це – вишивка бісером, роботи в техніці квілінг, орігамі, вироби з фарфору, а молодші допомагають їм, а ще роблять аплікації з паперу, ліплять з пластиліну, нанизують намистинки, виготовляючи прикраси та багато іншого.
 Під час відкритого заняття діти саме виготовляли млин з крученого паперу та хатинку,а в перервах грали в шахи та шахмати.

Кожне заняття обов’язково завершується чаюванням з різноманітними смаколиками, що приносять діти.
Дуже часто роботи учасників любительського об’єднання експонуються на районних тематичних виставках, організованих в КЗ «Хмільницький РБК», КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дорослих» та КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дітей». Також роботи були представлені на  Міжнародному етнофестивалі «Живий вогонь», що уже три роки проводиться в м.Хмільнику, на районному святі Івана Купала.
Хочеться побажати юним майстрам втілення в життя нових цікавих ідей, незгасимої енергії , щоб їх творчі роботи – маленькі дива - і надалі дарували насолоду людям та залишали незабутні враження.










Комментариев нет:

Отправить комментарий