Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

вторник, 22 января 2019 г.

"Єдність рідної землі - основа нації і держави"

Соборна Україна нині незалежна.
Як квітка синьо-жовта розцвіла.
І не згубилася любов безмежна
До України-неньки, до її буття!
З метою відзначення  знаменної ювілейної дати – 100-річчя проголошення Акту злуки   УНР і ЗНУР та Дня Соборності України         22 січня біля  пам’ятника Т.Г. Шевченка відбулося покладання квітів,




                                               


а в районному Будинку культури пройшов урочистий захід «Єдність рідної землі – основа нації й держави», в якому взяли участь керівництво району і міста :  голова районної державної адміністрації Євгеній Буткевич, заступник  голови  районної ради Анатолій Войцещук міський голова Сергій Редчик  та дружина народного депутата України Петра Васильовича Юрчишина Любов Ярославівна. В залі були присутні також сільські голови, працівники культури району та жителі міста.
На початку урочистого заходу прозвучав Гімн України і ведучі запросили керівників до вітального слова. Вони привітали усіх присутніх з величним святом та нагородили подяками та подарунками. Від народного депутата України Петра Юрчишина за активну громадянську позицію, вагомий особистий внесок у збереження історичної пам’яті та з нагоди свята – Дня Соборності України було вручено подяки та грошові премії кращим митцям Хмільницького району. Це - членам Національної спілки журналістів України : Козюку Є.І., Кравчук-Овчарук Н.К., Мариничу В. М., Дорошу М.Н.,  Степанюк В. С.,  Заслуженому працівнику культури України Ткач М.О., члену Національної спілки народних майстрів України Власійчуку Д.І.
На урочистому святковому заході лунали патріотичні вірші та пісні, майстерно виконані  учасниками концерту. В святковій концертній програмі взяли участь:
 - дитячий хоровий колектив  та зразкова вокальна студія «Веселка» Хмільницької школи мистецтв  під  керівництвом Тетяна Наумчак ;

- Василь Шлапак;
- народний аматорський чоловічий гурт «ЕЛЕГІЯ» в складі Павла Дубового, Ярослава Цися та Миколи Стукана;


- власний твір «Рідна мова» прочитала методист районного Будинку культури Оксана Гавура;
- Заслужений працівник культури України Марія Ткач;  

- народний аматорський чоловічий гурт Порицького СБК;

- народний аматорський жіночий вокальний ансамбль  «Первоцвіт» Уланівського СБК;

- народний аматорський хоровий колектив  «Зорецвіт» ім. Василя Коцулима районного Будинку культури.  

  Фінальним акордом звучала пісня М.Лисенка «Молитва за Україну», яку всі присутні слухали стоячи. По завершенню святкового заходу прозвучав Гімн України. Всі глядачі покидали велику залу в піднесеному настрої та з надією і вірою в краще майбуття єдиної соборної  України.








Комментариев нет:

Отправить комментарий