Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

понедельник, 10 июня 2019 г.

"Квітуча оселя об'єднує села" - фестиваль.


9.06 в  с. Крутнів на території садиби Вячеслава Соколовського за його ініціативи та ініціативи Наталії Бакревої відбувся фестиваль, присвячений розвитку  сільського зеленого туризму та благоустрою села «Квітуча оселя об»єднує села».
         На фестиваль завітали односельчани,  приїхали гості: голова Хмільницької міської ради Сергій Борисович Редчик, жителі  м. Хмільника, відпочиваючі  санаторіїв з різних куточків України та інших країн. Їх зустрічали за українськими традиціям хлібом-сіллю та вітальними словами. На фестивалі всі охочі мали змогу насолодитися Крутнівськими краєвидами, скуштувати різноманітні страви української кухні, придбати на пам»ять сувеніри, покататися на возі, взяти участь у різноманітних конкурсах, танцях, розвагах і, звичайно ж, послухати та побачити виступи творчих колективів Хмільницького району.

         Святкова програма розпочалася з прем’єри пісні – гімну фестивалю, що написав самодіяльний композитор Денис Пальонко з с. Соколова  «Квітуча оселя», яку виконав автор з організаторами фестивалю. Потім відбулася презентації книги «Крутнівські небосхили», яку написав крутнівчанин , великий патріот своєї малої Батьківщини - Панасюк Микола Васильович, якого було запрошено до слова. Також з вітальними словами виступили:  депутат Хмільницької районної ради  4 – го і 5 – го скликання , голова постійної комісії районної ради з питань депутатської діяльності , гласності, адміністративно – територіального устрою , взаємодії з органами місцевого самоврядування 2006 – 2010 років, відмінник народної освіти  Ніна Кирилівна Кравчук – Овчарук та краєзнавець КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дорослих» Оксана Михалиця.

         До вітального слова був запрошений і голова Хмільницької міської ради Редчик Сергій Борисович, який в своїй промові підкреслив важливість проведення таких фестивалів.

         Цікавою та захоплюючою стала святкова концертно-розважальна програма. До садиби під акомпанемент Дениса Пальонка на возі заїхали Солоха, Пан Голова, Пан Писар, Чорт , Циганка та жіночки-українки.

 Всі співали та були з кошиками, ніби їхали з базару. Біля сцени всі злізли з воза і розпочалась цікава сценка з Солохою та іншими персонажами.
                                  

А пісенними виступами розважали всіх гостей: дует сім’ї Пальонко – Денис та Леся, гості з Літинського району – жіночий ансамбль «Калина» Уладівського РБК; народний аматорський фольклорний ансамбль «Перевесло» Куманівецького СБК; вокальний жіночий ансамбль Лознянського сільського клубу. Запальними танцями порадували глядачів діти  та жінки на чолі з завідуючою сільським клубом з с. Кустівці. Майстер-клас по виплітанню віночків із живих квітів показувала староста М.Митницького любительського орб'єднання "Уміємо. Навчаємось. Стараємось. " Софія Вегера.

 Проявили ініціативу і відпочиваючі санаторіїв. Так чарівними голосами порадував сімейний дует «А ми удвох»  з м. Біла Церква та  гість з Херсонщини.
Родзинкою фестивалю став цікавий обряд водіння «куща», коли на гарного молодого чоловіка одягали вінок і за ним водили великий хоровод по лузі, співаючи обрядових пісень . «Кущ» був символом родючості та плодовитості. Майже всі присутні створили заворожуюче масове дійство під старовинну обрядову пісню. Все це було відзнято керівником народної аматорської кіностудії «Гіпаніс» Максимом Загороднім.

Створити сценарій до свята розвитку зеленого сільського туризму та провести концертно-розважальну програму  допомогли працівники КЗ «Хмільницький РБК»: директор Ковальчук Л.Л. та методист Гавура О.П.
Фестиваль продовжувався веселими танцями під українську музику, цікавими іграми. А ввечері, коли стемніло, всі разом водили танок біля палаючої ватри, яку не завадив запалити дощ, що трохи змочив всіх учасників. Веселі, сповнені яскравих вражень гості фестивалю покидали це свято в надії зустрітися і повеселитися і на наступний рік.
        

Комментариев нет:

Отправить комментарий