Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

четверг, 30 мая 2019 г.

Районний фестиваль дитячої та юнацької творчості, присвячений Міжнародному Дню захисту дітей

          30 травня у фойє   КЗ «Хмільницький районний Будинок культури»     проводився  районний фестиваль дитячої та юнацької  творчості, присвячений  Міжнародному Дню захисту дітей « У центрі Всесвіту - дитина».
       Святкові заходи розпочалися  з огляду керівниками району  та присутніми  виставок дитячих робіт  « Дитинства яскравого світ», яка була представлена у фойє РБК.

       На виставці було презентовано понад 350 дитячих виробів  - 45  дітей  з  16 клубних закладів сіл: Березна, Педоси, Лозна, Сербанівка, Пагурці, Сулківка, Скаржинці, Маркуші, Клітенка, Порик -2, М.Митник, Вишенька , Куманівці, В.Острожок, Сл.Кустовецька, Кустівці, Петриківці.  Присутні мали можливість насолодитися  роботами,  які  створили діти своїми руками.


      Це з любов’ю вишиті  та зроблені  вишиванки, хрестиком та бісером , витинанки , пейзажі, іграшки, сувеніри, натюрморти, роботи в техніці орігамі, квілінг, ляльки - мотанки, вироби з бісеру, природного матеріалу, малюнки, які  дивували та захоплювали. Від дитячих робіт  йшло неймовірне тепло, краса і світла енергія. Всіх дітей , які виконували роботи, було нагороджено подяками від відділу культури  та туризму і  КЗ «Хмільницький РБК» та  призами. За кращі роботи  від           районної державної адміністрації  та районної ради  подяками нагороджені:

         - любительське об’єднання «Уміємо. Навчаємось. Стараємось» Маломитницького сільського клубу , керівник колективу Галина Вегера;
          - гурток «Умілі ручки» Скаржинецького сільського будинку культури, керівник Світлана Ставська;
         - Ксенію Мороз та Андрія  Майдановича   Вишеньківського сільського клубу;
         - Андрія Білінсона Кустівського сільського клубу;
         - Софію та Ярослава Кріт Петриківського сільського клубу.
      На фестивалі  працювали  різні локації: «Малюнок на асфальті»,
« Дерево мрій»,
« Фотозона».

         Працювали  творчі майстерні «Країна дитячих мрій» , де проводились майстер класи:
          - майстер – клас  з тіста  по виготовленню обрядового печива  –жайворонки, проводила завідуюча клубом с. Думенки  Антоніна Корешкова;



           - майстер – клас по плетенню  віночків з польових квітів, проводила завідуюча Клітенецьким клубом – бібліотекою Оленою Марущак ;

           - майстер – клас по виготовленню виробів з паперу, проводила староста  любительського обєднання  Маломитницького сільського клубу Софія Вегера;

          Перед Будинком  культури  проведений  флеш – моб  « Ми за мир», який був відзнятий керівником народної аматорської кіностудії «Гіпаніс» Максимом Загороднім.



              Продовжились заходи  святковим концертом «Хай вічно сміється дитинство дзвінке», в якому взяли участь 27 дітей  з клубних закладів сіл: Мар’янівка, Порик -2, Пустовійти, Пагурці,  Морозівка, Педоси, Порик, Лозна, Кустівці, В.Острожок, Куманівці, Липятин та районного Будинку культури. Всім учасникам концерту були вручені подяки та призи.
    На фестивалі  виконувались пісні, читались вірші, прославляючи  Україну, найрідніших  для всіх  людей  -  маму й тата, щасливе дитинство, виконувались танці та український гумор. 
                                                              


  

     По закінченню  святкового  концерту з учасниками свята проведений майстер –клас з хореографії , який провів  колектив  спортивного танцю            « Данс – Мрія», керівник Віктор Соломко.
Діти з задоволенням повторювали рухи і за декілька хвилин під музичний супровід танцювали вільно з учасниками колективу спортивного танцю.  

Комментариев нет:

Отправить комментарий