Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

воскресенье, 8 июля 2018 г.

"У Хмільнику на Купала"

Івана Купала - одне з найбільш древніх і містичних слов'янських свят. Відзначають Івана Купала в ніч з 6 на 7 липня.
Свої витоки це народне свято, або Іванів день бере ще з часів язичництва. Спочатку цей день був присвячений язичницькому богу Купалі. Але після християнізації Київської Русі назва цього дня доповнилася ім'ям Іоанна Хрестителя (Предтечі), день народження якого збігався з купальським святом.
         Уже традиційно 7 липня щороку у місті Хмільнику відзначається народне свято Івана Купала. Цьогоріч у парку ім. Т.Г. Шевченка над річкою Південний Буг пройшло масове цікаве театралізоване дійство « У Хмільнику на Купала». Парк був святково прикрашений різнокольоровими стрічками, функціонувало три фотозони, люди могли сфотографуватись і з Мавками, що гуляли по парку.




.  Усі бажаючі мали змогу взяти участь у різноманітних конкурсах та розвагах, могли придбати різноманітні вироби народних умільців, скуштувати традиційні страви, що гостинно пропонували представники кулінарних та торгових закладів м. Хмільника.
Свої картини представив художник, член Національної спілки майстрів України, народознавець Дмитро Власійчук.
Мер міста Хмільника звернувся з вітальним словом до усіх, хто завітав на свято

 і запросив на сцену     народний аматорський хоровий  колектив «Перлина Поділля» з с.Соколова під керівництвом Євгенії Пальонко, який став окрасою святкового дійства.  Вони представили концертну програму. Із задоволенням хмільничани та гості нашого міста слухали веселі українські пісні у виконанні, як хорового колективу, так і  окремо  -- чоловічого ансамблю «Соколи» та жіночого ансамблю «Вербиченька».  

Чарівним співом порадував  глядачів і народний аматорський родинний ансамбль «Родина» сім’ї Пальонків.
Пісні настільки підняли настрій присутнім, що діти разом з дорослими почали танцювати  у веселому танку.
Під кінець святкового дійства традиційно було запалено багаття, через яке молодь перестрибувала парами.  Вважалося, що після цього життя стане щасливішим, а любов - міцнішою.

Стомлені та щасливі хмільничани та гості нашого міста поверталися додому сповнені яскравих вражень.



Комментариев нет:

Отправить комментарий