Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

четверг, 26 июля 2018 г.

Районний конкурс "Співуча родина"

                                                                Роде наш великий, родичаймося,
                                                                Роде наш співучий. наспіваймося,
                                                                Розростайся , роде мій, барвінком.
                                                                Розквітай у щасті, Україно!
                                                                                            Жанна Дмитренко

         У мальовничому селі Куманівці 27 липня відбулося родинне свято – 21-ий районний конкурс творчих родин Хмільницького району «Співуча родина».
         В ошатно прибраному сільському Будинку культури господарі  – сільський голова Андрій Титула разом з директором Куманівецького СБК Володимиром Кухарем та завідуючою бібліотекою Тетяною Околодько гостинно  приймали учасників, гостей конкурсу та односельчан.
         Родинне свято розпочалося о 15.00 год. Концертна зала Куманівецького СБК була переповнена глядачами, які привітно гучними оплесками зустрічали та проводжали усіх виступаючих. На початку для всіх пролунала пісня «Співай, родино!» у виконанні методиста КЗ «Хмільницький РБК» Оксани Гавури, яка стала своєрідним натхненним закликом для співучих родин.

На сцену були запрошені господарі села – сільський голова Андрій Петрович Титула, який привітав співучі родини та побажав усім миру і процвітаня та народний аматорський фольклорний колектив «Перевесло» Куманівецького СБК, що подарував усім українську народну пісню.

До вітально слова були запрошені почесні гості, керівники району : голова райради Зоя Бонсевич та заступник голови райдержадміністрації Микола Чекотун. Вони привітали усіх учасників, побажали гарно виступити та отримати задоволення. А щоб підняти настрій усім конкурсантам та заохотити їх, керівники кожному родинному колективу вручили подяки за участь у конкурсі та квіти. Особливо тепло голова райради вітала дітей, підкресливши, що Україна в їх особах матиме гарне майбутнє.
Також керівники району з вітальними словами звернулися до голови куманівецької сільської ради Андрія Титули і в знак шани та подяки нагородили народний аматорський колектив «Перевесло» цінним подарунком та подякою.

Конкурс «Співуча родина» оцінювало журі :

    1.Стукан Микола Олександрович , начальник відділу культури і туризму Хмільницької райдержадміністрації – голова журі.
   2. Гейко Лариса Антонівна , головний спеціаліст відділу культури і туризму райдержадміністрації – секретар журі.
3.  Дубовий Павло Васильович, керівник народного аматорського хорового колективу ветеранів війни і праці районного Будинку культури.
4. Онищук Лідія Петрівна, методист  по вокально-хоровому жанру районного Будинку культури.
5. Олександр Васильович Донченко – звукорежисер КЗ «Хмільницький РБК».
         На родинне свято приїхали творчі співучі родини таких сільських клубних закладів: Соколівського СБК – народний аматорський родинний ансамбль «Родина»;

Скаржинецького СБК – родинне тріо Павлюків;

 Мар’янівського СБК – подружжя Войцещук ;  



Куманівецького СБК – родинні дуети Лясових, Хмелів, сестер Г.Янківської та м. Колісник, родинний ансамбль «Калинонька» родини Кухарів;





Сальницького СБК – родинний дует Деренюків

Березнянського СБК – родинне тріо сестер у складі О.Цибух, Т. Якобнюк, Н. Вторук, родинний дует сестер Климчуків;


Великомитницького СБК – родинний дует Омельчуків;

                               
Лознянського СБК – родинний дует  у складі бабусі С.І. Луцишеної та її онучки Вероніки Шакули;
Пустовійтівського СК- родинний дует Лущанів;  


Морозівського СК – родинний ансамбль Гутніків;

Сл.Кустовецького СКБ – родинний дует сестер Поліщуків. 

В залі лунали українські народні та естрадні пісні. Усі родинні співучі колективи відповідально підготувались до конкурсу і порадували глядачів своїми виступами, а ті, в свою чергу , не шкодували оплесків та задоволених вигуків «Браво!» .
         Під час обговорення членами журі виступів та визначення переможців для усіх присутніх кілька учасників співучих родин дали невеличкий концерт. Своїм співом порадував Микола Деренюк, Олеся та Алінка Марущаки, а особливо підняв настрій глядачам юний талановитий гуморист з Морозівки Сергій Гутнік, прочитавши кумедні гуморески.
         За підсумками конкурсу від відділу культури Хмцільницької райдержадміністрації та КЗ «Хмільницький РБК грамоти та цінні подарунки отримали:
за І місце - родинний ансамбль сім’ї Гутніків з с. Морозівка,

за ІІ місце  – родинний дует Омельчуків з с. Великий Митник та родинний дует Деренюків в складі батька Миколи та доньки Олександри Сальницького СБК;

за ІІІ місце  – народний аматорський ансамбль «Родина» сім’ї Пальонків Соколівського СБК, Куманівецький родинний ансамбль «Калинонька» сім’ї Кухарів та Березнянський родинний дует сестер Климчуків.

 Усі інші співучі родинні колективи отримали Подяки від відділу культури і туризму райдержадміністрації та КЗ «Хмільницький РБК».
         Вперше на родинному конкурсі вручали «Приз глядацьких симпатій». Місцева вчителька української мови, письменниця Ніна Кирилівна Кравчук-Овчарук   подарувала власну книгу родинному колективу Гутніків з с. Морозівка, а керівник народного аматорського ансамблю «Родина» Соколівського СБК дав грошову винагороду родинному дуету сестер Поліщуків із Слободи Кустовецької.

Під пісню родинного колективу «Родина» Соколівського СБК «Хай квітує Україна!» усіх госте у залі господарі села пригощали запашним короваєм.

         Районний конкурс «Співуча родина» пройшов у теплій, щирій атмосфері та залишив незабутні враження. Підготували та провели конкурс директор КЗ «Хмільницький РБК» Лариса Ковальчук та методисти Оксана Гавура та Лідія Онищук, звукорежисер - Олександр Донченко.                                                           
Після святкового заходу співучі родини зробили фото на згадку.



2 комментария:

  1. деренюк олександра -дівчинка, виправте. Сімя деренюків зайняла 2 місце. Чому цього невказали

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Вибачте, дійсно помилка в переліку місць. А співав, коли журі обговорювало виступи, батько Микола Деренюк.

      Удалить