Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

понедельник, 9 июля 2018 г.

Івана Купала по- Морозівськи



  6 липня в день Івана Купала відзначала свято Лип`ятинська сільська рада.
Святкування розпочалося біля ставка, що розташований за селом Морозівка.  Головним  атрибутом   свята  було  опудало -Купало, схоже на весільне гільце, яке зустрічало всіх гостей свята , виготовлене з   деревця верби й прикрашене   квітами, стрічками та вінками.


 Протягом свята Івана Купала всі веселилися, водили хороводи і співали, влаштовували застілля. Біля ставка були розташовані столи, на яких красувались, короваї, різноманітна випічка, хліби.  Потім їх  розрізали і роздавали усім присутнім.

 На кострах готували кашу та юшку, усі охочі могли ними смакувати. Підприємці продавали різноманітні вироби.
 На галявині була розташована сцена, на якій виступали творчі колективи з с. Морозівка, с. Уланів, с. Лип’ятин. На свято завітало багато людей.


Молоді дівчата, які ще не зустріли свого судженого, на цьому святі Івана Купала ворожили на любов. Вони плели вінки з польових квітів і трав, ставили на них запалені свічки, і пускали такий вінок у воду.
Одна з найзнаменитіших і таких, що дійшли до наших днів, традицій - стрибати через вогнище на Івана Купала. І на цьому святі теж розводили ввечері багаття ,люди водили хороводи навколо вогню і стрибали через нього. Закохані пари намагалися перестрибнути багаття разом, взявшись за руки, вважалося, що після цього життя стане щасливішим, а любов - міцнішою. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий