Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

понедельник, 9 июля 2018 г.

"Перевесло" на святі Івана Купала в с. Пирогів м. Києва



6 липня народний аматорський фольклорний ансамбль «Перевесло» Куманівецького сільського будинку культури взяв участь  в традиційному святі «Івана Купала» в Національному музеї народної архітектури  та побуту України в с. Пирогів, що знаходиться в передмісті Києва. Дійство відбувалось під відкритим небом на широкій галявині. В центрі знаходились виготовлені з осоки та різних трав Марена та Купайло. Народні колективи з усієї України виконували обрядові купальські та соціально-побутові пісні.
        Уже другий рік поспіль Обласний центр народної творчості м. Вінниця відряджає на це свято фольклорні колективи саме з Хмільниччини.
       Спочатку для гостей екскурсоводи проводили цікаву екскурсію, розповівши про життя наших предків і показавши старовинні оселі та побут українців.
                                                           

Наш творчий колектив «Перевесло»  гідно представив область, майстерно заспівавши 6 народних фольклорних пісень. Всі учасниці були одягнені в старовинні  вишиті сорочки, фартухи, на головах різноманіттям кольорів красувались українські хустки.
Стомлені та щасливі, сповнені гарних незабутніх вражень учасниці разом з сільським головою, методистом КЗ «Хмільницький РБК» повернулися  додому.


Комментариев нет:

Отправить комментарий