Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

понедельник, 17 сентября 2018 г.

"Золота троянда" про давню національну культуру



 Зрілість, духовне здоров'я і навіть могутність народу визначаються рівнем його культури. Не може бути слабким народ, який любить літературу, який створює невмирущі твори мистецтва. економіка і все, що пов'язане з нею, знаходиться в підпорядкованому стані до культури. Нині, коли говоримо про майбутній розвиток країни, слід звертати увагу на кількість і, головне, якість культурних цінностей, створюваних народом.



16 вересня в КЗ «Хмільницький РБК» відбулося засідання літературно-мистецького об’єднання «Золота троянда» по    питанню з українознавства  на тему « Українська давня етнокультура».  Засідання розпочали голова літературно-мистецького об’єднання Микола Заруба та координатор Володимир Заруба.

 На засіданні були присутні  митці рідного краю, засновник народної аматорської кіностудії  «Гіпаніс» Микола Загородній,  завідуюча  Думенським сільським клубним закладом  Антоніна Корешкова, методист КЗ «Хмільницький  РБК» Гавура Оксана.

Почесним гостем на творчому заході був голова громади «Трійця» Едуард Добжанський. Він  змістовно та цікаво розповів про давню культуру ,  про поселення та назви  українців  на території  нашої держави в давні часи.


Завідуюча Думенським сільським клубом Антоніна Корешкова розповіла про народні звичаї, традиції, про освітню діяльність,   з цього питання в селі Думенки. Учасники засідання поділились своїми враженнями від почутого і представили свої нові віршовані та прозові твори.   





Комментариев нет:

Отправить комментарий