Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

воскресенье, 9 сентября 2018 г.

"Дари ланів" Хмільниччини на фестивалі "Свято урожаю" у м. Вінниця

                                                                        

                                                                          Осінь барвиста, осінь прекрасна 
                                                                          В гості до нас прийшла. 
                                                                          Осінь багата, щедра і ясна 
                                                                          Гарні плоди принесла.


                   Осінь одна з найбагатших, найпрекрасніших пір року. Осінь... Золота, пишна, щедра, багата. Такими словами називають її люди. Осінь — щедра господиня. Вона пригощає всіх рум’яними яблуками з медовими грушами, гарбузовою кашею з квашеною капустою, дарує для приготування  смачного борщу картоплю, буряки, цибулю, часник, квасолю. Осінь-чарівниця одягає ліс у золоті шати і застеляє землю яскравим кольоровим килимом. 
      7.09 завітала Осінь зі щедрими дарами  в районний Будинок культури. 


У фойє було організовано виставкову експозицію «Дари Осені», яку 8.08  було представлено  на  виставці «Дари ланів і садів Поділля» в рамках обласного  фестивалю «Свято урожаю»  з нагоди відзначення 655-ї річниці м. Вінниця. Працівники сільських клубних закладів взяли активну участь у підготовці виставкових матеріалів, а саме:
 - короваї , хліби  та різноманітні вироби   з тіста були  представлені працівниками Великомитницького,  Вишеньківського,  Сл. Кустовецького,  Мар’янівського, Кустівського, Сьомацького, Сальницького,    Сулківського , Пустовійтівського сільських клубних закладів;
- різноманітні овочі та фрукти представили працівники  Великоосторожоцького, Кривошиїнського, Лознянського, Маркушівського, Петриківецького, Сальницького, Скаржинецького сільських клубних закладів;
- старовинні вишиті сорочки зібрані директором Куманівецького БК;
- дідухи та снопи  виготовлені працівниками  Петриківецького,   Уланівського , Великомитницького сільських закладів культури.  Крім працівників сільських закладів культури у наповненні виставкової експозиції взяли участь інші сільські майстрині та господині. Зокрема, одними  з найкращих експозиційних матеріалів були виготовлені корзини та піднос з гарбуза дизайнером  Оленою Фелько з Великомитницької сільської ради.

 Виставкову експозицію організували методисти КЗ «Хмільницький РБК». До її створення  долучилися і працівники КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дітей».
       В обласний центр на «Свято урожаю» приїхали представники усіх районів, які привезли різноманітні овочі, фрукти, вироби з природного матеріалу, насіння, роботи майстрів народного мистецтва, вишивальниць, гончарів, старовинні речі українського побуту, плетені тини, оздоблені різноманітними квітами, глечиками, вінками цибулі, часнику та ін..


                                                


Різнобарвною, багатою, змістовною стала виставка нашого району на Дні міста Вінниця. В знак вітання з 655-річчям в центрі експозиції стояв коровай з написом-оздобленням « Вінниця – 655».


 А усіх відвідувачів весело зустрічали (найбільші на виставці «Дари ланів та садів Поділля») гарбуз-господар та гарбузиха-господиня з десятком гарбузиків-діток. Поряд лежали буряки- велетні,  та стояли корзини з найбільшими і найкращими плодами Хмільниччини. 


Виставкову експозицію мали змогу оглянути вінниччани та гості, які приїхали на День міста Вінниці.






Комментариев нет:

Отправить комментарий