Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

вторник, 19 марта 2019 г.

Урочистості з нагоди відзначення 75-ї річниці визволення району від нацистських загарбників

Друга світова війна горем і болем увірвалася в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю. Не оминула страшна біда і нашу Хмільниччину. Два роки і вісім місяців тривала окупація рідного краю. За цей період фашисти жорстоко знищили 15485 невинних мирних жителів, 7668 вивезли на каторжні роботи.

           18 березня біля меморіалу загиблим в Другій світовій війні, що в селі Уланові, відбувся пам’ятний мітинг-реквієм на якому виступив голова райдержадміністрації Євгеній Буткевич . Він сказав,  що про подвиги дідів та прадідів ми маємо пам’ятати завжди, та вшановувати пам'ять про полеглих у боях тих часів. Щемливі рядки про війну та перемогу звучали з вуст учнів Уланівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ст.

До слова був запрошений і сільський голова Сергій Голубенко, який теж наголосив на важливості вшанування пам’яті тих, хто віддав життя за наше мирне майбутнє. На мітингу були присутні керівники району, села та місцеві жителі .
                             
Урочистості відбулися й біля  пам'ятника воїнам-визволителям  І Українського фронту в с.Кропивна. На мітингу «Все пам’ятає батьківська земля…» були присутні всі керівники району. Голова районної організації ветеранів України Віталій Каленіченко розповів про визволення району, назвав страшні цифри загиблих, а також звернувся до присутніх дітей, щоб вони пам’ятали історію рідного краю, поважали ветеранів та гідно вшановували загиблих воїнів. Учні Кропивнянської загальноосвітньої школи зачитали віршовані рядки про мир та вітали учасників урочистостей зі святом.
 Біля меморіалу та пам’ятника присутні вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні і тих, хто боронив кордони незалежної України, хвилиною мовчання. 

На мітингу  народне аматорське тріо «Лілея» КЗ !Хмільницький РБК» виконали «Пісню про Україну», «Солдатські обеліски» .
  Після мітингу до підніжжя пам’ятників поклали хвойні гірлянди та квіти. 




Комментариев нет:

Отправить комментарий