Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

четверг, 7 марта 2019 г.

Виховна година «Тарас Григорович Шевченко – безсмертний Кобзар українського народу»

І мене в сім’ї великій,
В сімї вольній, новій,
  Не забудьте помянути
Незлим тихим словом.
         7 березня в методичному кабінеті КЗ «Хмільницький РБК»  проведена виховна година«Тарас Григорович Шевченко –  безсмертний   Кобзар українського народу» з нагоди 205 –ї річниці від дня народження Великого Кобзаря
         На заході  ознайомили  дітей з життям і творчістю Т. Г. Шевченка, з поезією відомого українського поета. Вчили  сприймати зміст поезій на слух. Розвивали  пам’ять, спостережливість, бажання вивчати твори поета. Виховували любов до рідного слова, до рідної мови, свого краю, природи.
         У кожного народу є великі поети, яких знають і дорослі, і діти. У поляків -Адам Міцкевич, у німців – Йоган Вольфганг фон Гете, англійці маютьВільяма Шекспіра, італійці – Аліг’єрі Данте , а ми, українці – Тарасом Григоровичем Шевченком.
Все, що з ним пов’язане, дороге нам і рідне.
         «Він був сином мужика і став володарем в царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури… Доля переслідувала його всежиття, та вона не зуміла перетворити золото його душі на іржу…Найкращийі найцінніший дар доля дала йому аж по смерті – “невмирущу славу і вічно нову насолоду, які приносять його твори мільйонам людських сердець», —так писав І.Я.Франко у “Посвяті» Т.Г.Шевченкові геніальному поету, художнику, Великому Кобзарю.
         Минуло 205 років з дня народження славного сина України, але людипам’ятають Шевченка, читають його вірші, співають пісні і цим висловлюють свою шану Великому Кобзареві.І дорослі й діти шанують геніального українського поета, художника, борця за справедливість і завжди будуть пам’ятати його заповіти.
         Нехай же «Кобзар» буде у кожному домі, щоб слово Тарасове не
забуте і нині, вічно ходило по Україні.
                                             І на оновленій землі
    Врага не буде супостата,
А буде син, і буде мати,
І будуть люди на землі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий