Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

среда, 22 мая 2019 г.

Пам'ятний захід до дня перепоховання Тараса Шевченка


Щорічно на день перепоховання великого українського письменника, поета, художника Тараса Шевченка 22 травня у нашому місті біля пам’ятника Кобзареві проходить загальноміська мистецька акція .

Цьогоріч на площі біля пам’ятника вшанувати пам’ять великого митця на мистецьку акцію «Слово, пісня, дума Кобзарева»  прийшли представники районної та міської влади та жителі міста. До слова був запрошений міський голова Сергій Борисович Редчик, який в своїй промові підкреслив, що  неоціненний внесок Тараса Шевченка в літературу, образотворче мистецтво не тільки збагатив національну  культуру, а й вплинув на українське державотворення. Його поетичні рядки актуальні і сьогодні у важкий для України час.

На загальноміській мистецькій акції звучали пісні у виконанні народного аматорського хорового колективу української пісні «Зорецвіт»  ім. Василя Коцулима – «Реве та стогне Дніпр Широкий» на слова Т.Г. Шевченка та «Спи, Тарасе» В.Тарасенка.
                            


 Соло на бандурі  -  від Романа Браславського . Власний твір про Шевченка зачитала лікар Хмільницької районної лікарні, самодіяльна письменниця Уляна Несторівна Мудь, вірш про Шевченка Тетяни Яковенко читав  учасник Центру дитячої та юнацької творчості Дмитро яковенко.

 Захід закінчився покладанням квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченка.

Комментариев нет:

Отправить комментарий