Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

пятница, 15 февраля 2019 г.

Виставка з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30 –ї річниці виведення військ з Афганістану «Афганістан - то біль і смуток чиєсь обірване життя…»

        З давніх-давен український народ підтримує священну традицію – вкарбувати у свідомість прийдешніх поколінь пам’ять про бойові подвиги кращих синів і дочок, які сповна виконали свій військовий обов’язок.
         Афганістан… Уже  30 років у нашій свідомості прописалося це слово не як географічна назва далекої мусульманської країни, а як синонім людського лиха, справжнього людського пекла. 
           З 13 лютого по 18 лютого у фойє КЗ «Хмільницький РБК» експонувалась виставка речей солдатського побуту та фрагментів зброї часів афганської війни з музею Афганської слави, біля стенду  загиблих наших земляків, 9 воїнів-інтернаціоналістів, які  не повернулися живими до батьківських осель в нашому районі. Не відболить це горе, не виплачеться і не від печалиться на нашій землі, допоки житимуть батьки, брати і сестри, вдови і діти підступно винищених у горах Афганістану синів України. Вони  були б добрими майстрами, вчителями, лікарями, робітниками, справжніми господарями своєї землі. Але чужа війна відібрала у них таку можливість.. Не повернулися вони додому…

         15 лютого - особливий день для афганців. Цього дня закінчилась нарешті війна. Щороку ветерани афганської війни відзначають останній день виведення  радянських військ з Афганістану. Вони пройшли пекло цієї війни і не поповнили списки загиблих. Вони і є тією пам’яттю, що пише історію.
.          За кожним воїном-афганцем – своя доля, свій життєвий подвиг, свій крок у безсмертя. У страхітливому полум’ї війни народжувались молоді солдати і командири, які з перших днів служби в Афганістані пізнали ціну життя, ціну справжньої чоловічої дружби, ціну взаємовиручки і взаємопідтримки, склали екзамен на зрілість, мужність і гідність.
          

Комментариев нет:

Отправить комментарий