Меню

Головна Творчі колективи Заходи Афіші Сценарії Контакти

пятница, 15 февраля 2019 г.

"Незагоєна рана Афганістану"

15.02  у великій залі КЗ «Хмільницький РБК» пройшли урочистості з нагоди відзначення 30-ї річниці виведення військ з Афганістану та вшанування учасників бойових дій на території інших держав «Незагоєна рана Афганістану».
У фойє районного Будинку культури експонувалась виставка речей солдатського побуту та фрагментів зброї часів афганської війни з музею Афганської слави, якому в цьому році виповнюється 10 років.

В переповненій глядачами  залі були присутні ветерани, воїни-інтернаціоналісти Хмільницького району, що брали участь у війні в Афганістані, рідні і близькі загиблих воїнів-інтернаціоналістів, керівництво району: голова райдержадміністрації Віталій Буткевич та голова райради Зоя Бонсевич, мер м. Хмільника Сергій Редчик  і народний депутат України Петро Юрчишин.
                   
Керівники і народний депутат України  були запрошені до слова. Вони подякували землякам, воїнам-афганцям за їх подвиг, побажали здоров’я, злагоди в родинах та миру нашій державі, аби ми вже більш ніколи не зазнавали втрат людських життів.

Всім воїнам-інтернаціоналістам було вручено пам’ятні медалі та грошову допомогу. Хвилиною мовчання було вшановано поіменно всіх земляків, що віддали своє життя на війні в Афганістані та тих, хто не дожив до сьогоднішнього дня.

Після урочистої частини для усіх хмільничан та гостей міста відбувся концерт за участю народного колективу України, творчої групи «Ташакор» з м. Біла Церква.

 Вдячні глядачі стоячи аплодували артистам, що теж пройшли пекло Афганської війни.
 
                              
По закінченню заходу воїни-інтернаціоналісти, керівники району та міста і всі бажаючи колоною пішли до пам’ятника  воїнам-афганцям Збройних Сил СРСР  для покладання квітів. Панахиду за загиблими земляками  та усіма загиблими за Україну біля пам’ятника протоієрей, настоятель храму Української Православної Церкви   Іван Пукас.





Комментариев нет:

Отправить комментарий